Componenten van Enve zijn begerenswaardig, en dat lukt ze inmiddels al 10 jaar lang.

Ondanks dat ze dus nog maar 10 jaar bestaan heeft Enve zichzelf neer weten te zetten als een van de voornaamste producenten van high end componenten. Het had overigens ook een stuk korter kunnen duren. Het bedrijf voerde oorspronkelijk namelijk de naam ‘Edge’, maar kwam daarmee in conflict met een Europees handelsmerk. Ze hadden de naam alsnog onder licentie kunnen gebruiken, maar het moment was toch zo slecht nog niet gezien ontwikkelingen binnen het bedrijf en ze besloten met een nieuwe naam verder te gaan: Enve. Nog steeds vier letters, en de logo’s lijken sterk op elkaar. Sindsdien is Enve Composites niet meer weg te denken van het high end toneel, en dan met name als het gaat om handgemaakte fietsen.

Hoogtepunten moet je vieren. Enve laat daarvoor vooral anderen het werk doen. Ze maken immers componenten en die komen het beste tot hun recht op een mooie fiets. De voorbeelden hieronder zijn niet allemaal 100% uitgerust met de componenten van Enve. Want dat kan tegenwoordig wel. Ze zijn waarschijnlijk het bekendst om hun velgen, maar ook hun voorvorken, stuur- en zadelpennen zie je regelmatig terug. Daarnaast maken ze ook sturen, bidonhouders, spatborden en héle lichte naven. Allemaal van carbon, want daar zijn ze goed in.

Achtereenvolgens de volgende kunstwerkjes, te beginnen met de foto boven: Independent Fabrication. Dan hieronder Alchemy, Argonaut, Baum, Caletti, Cyclo, Ellis, Festka, Field, Firefly, Franco, Moots, Mosaic, Saila, Speedvagen (Vanilla) en Breadwinner.

enve.com

Gerelateerd

Tags: