Twee vroegere dopingzondaars maken hun debuut tijdens de eendagskoers Giro della Romagna. Riccardo Riccò en Stefan Schumacher!

Stefan Schumacher heeft een schorsing van 2 jaar erop zitten nadat hij tijdens de Tour de France van 2008 werd betrapt op CERA (epo variant). Kijkend naar de uitslag van de 2e van de 2 tijdritten die hij won was voor mij al lang duidelijk dat hij doping moest hebben gebruikt. 🙂

Want zeg nou zelf. Wie rijdt er nou 21 seconden sneller dan Fabian Cacellara (met of zonder motortje in de fiets 😉
Schumacher werd voor 2008 ook al een paar keer met doping in verband gebracht maar wist steeds met dubieuze antwoorden een straf te ontlopen. Maar nu zit de straf erop en rijdt hij zonder doping zijn eerste wedstrijd aanstaande zondag.

Voor  Riccardo Riccò geldt ongeveer hetzelfde. Hij werd in dezelfde Tour van 2008 positief op CERA getest. Hij kreeg door zijn hulp in de zoektocht naar andere dopingzondaars 20 maanden schorsing ipv 2 jaar. Hij heeft dit jaar al een paar koersen gereden voor Ceramica Flaminia maar is sinds deze maand overgestapt naar het Nederlandse Vacansoleil. Voor hen zal hij aanstaande zondag de eerste koers rijden.

Tags: