Voor de collectie van 2012 komt Fondriest met enkele compleet nieuwe modellen.

Daarnaast zijn de bestaande modellen gefacelift of hebben een nieuw kleurenbadje gehad.

Hier een overzichtje:

De nieuwe topfiets is de TFZero. Een compleet handgemaakte, Italiaanse racefiets. Deze racefiets is zonder meerprijs custommade (dus naast de 7 standaard afmetingen) te bestellen. Het frame weegt maar 798 gram. Opvallend is de ultra dunne achterbrug. Zoals je mag verwachten zijn de kabels netjes weggewerkt in het frame. Ook door de belijningen op het mat zwarte frame maken het net even anders dan anders frame.

Jammer genoeg zijn de topmodellen van de verschillende merken ook altijd top geprijsd. Zo ook bij het topmodel van Fondriest. Framekit: € 3198,-  Als complete racefiets met Campagnolo Superrecord en Fulcrum racing 1 wielset: € 7298,-

TFZero

————————–

Dan is er de compleet nieuwe R20 met een platte bovenbuis en net als de TFZero, ook voorzien van UTSS achterbrug, wat staat voor Ultra Thin Seat Stays. Een 3K carbonnen frame en verkrijgbaar in wit of zwart.

Om het model in de markt te zetten begint Fondriest met actieprijzen voor de R20. Als complete fiets met Veloce betaal je de introductie prijs van € 1798,- en met Ultegra betaal je € 1998,- (De normale prijs ligt zo’n 400 euro hoger)

R20

————————–

Dan is er nog een nieuwe aluminium fiets als opvolger van de FZ4, de RP3 1.2 Verkrijgbaar met een carbon voorvork en als complete fiets afgemonteerd met Veloce en Shimano 105 voor € 1398,-. Het frame weegt een nette 1440 gram.

Moet zeggen dat het steeds moeilijker wordt voor fabrikanten om weer een nieuw aansprekend model op de markt te brengen maar ik vind het zeker bij de TFZero gelukt om een fiets te ontwerpen waar je toch even naar blijft kijken. (en stiekem gaat het daar toch om ;-))

Tags: