Wij houden van 24-uur races vandaar dat ons oog viel op een tweetal, Dennis Smits en Michel van den Burg, die de 24-uur van Zandvoort op een tandem wil gaan rijden.

Feitelijk ieder op een tandem met steeds iemand anders achterop. Het thema is: Samen kanker verslaan. Onder de naam TandemCycling4Cancer willen ze op deze manier aandacht vragen voor de lange weg die je nog te gaan hebt vanaf het moment dat je genezen wordt verklaard. “We willen laten zien dat er mensen zijn om je een stapje verder te brengen, dat er mensen zijn die begrip hebben voor het chagrijn, leed, vermoeidheid en pijn wat er nog in zo’n herstellend lijf zit”, volgens Michel. Vandaar dat achterop steeds iemand rondjes mee fietst die zelf te maken kregen met kanker.

De race wordt gereden op twee tandems van Cannondale die ze afgelopen weekend officieel hebben ontvangen. Ikzelf zie niet zo heel vaak een racetandem maar nu valt me wel op dat zo’n tandem veel frame heeft. Mooi zo’n project, maar het wordt wel afzien! Op 16 juni is de start van de 24-uurs race op het circuit van Zandvoort.

Meer informatie via TandemCycling4Cancer

Gerelateerd