Dat vandaag de Giro d’Italia start, is natuurlijk niets nieuws. Naast de Giro, start vandaag ook het online programma ‘In het wiel’. In het wiel is een programma van de AD en Eurosport, waarbij ze drie keer per dag online de Giro volgen.

Elke etappedag wordt er rond lunchtijd een voorbeschouwing gepresenteerd van wat de etappe die dag gaat brengen. Dit wordt gedaan door Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld. De een als presentator, de ander (Zonneveld) als analist. Naast deze twee gezichten zal er ook ruimte zijn voor wisselende gasten, die zullen aanschuiven.
Direct na de etappe komen de heren met de eerste reacties van de renners en daarbij staan uiteraard onze landgenoten centraal. Last, but not least is de samenvatting die elke dag rond 18:00 uur wordt uitgezonden. Mocht je geen tijd hebben gehad om in de middag de etappe live te volgen, dan weet je dat je om 18:00 uur de samenvatting kan bekijken.

Naast deze live video’s kan je via het AD ook informatie vinden over het parcours, de etappes, de renners en staan er interviews gepubliceerd.