Adidas is niet helemaal vreemd in de wielerwereld, maar om te zeggen dat ze heel actief zijn in het wielrennen gaat een beetje te ver. Voor mij zijn ze nog altijd het bekendst van de schoenen aan de voeten van Eddy Merkcx, en dat is al even geleden. Maar nu maken ze met schoenen toch weer duidelijk dat ze liefde hebben voor de wielerwereld. Het zijn geen wielerschoenen, maar twee casual schoenen die voortkomen uit een samenwerking van Size?, een sneakerwinkel, en het Italiaanse Colnago. De twee schoenen moeten een knipoog geven naar de fietsen van Colnago.

Trimm en Kamanda
Ze zijn gekozen uit de Original serie: de Trimm en Kamanda. De schoenen zijn gemaakt van Italiaans Pelligrini leer, het zou ook niet anders moeten bij een samenwerking met Colnago. De zool van de Trimm is gemaakt van gerecycled rubber, met een kleur die doet denken aan de de banden op racefietsen uit de jaren 70. En de metallic finish van de strepen en de hiel zijn een mooie verwijzing naar de kleuren van de Colnago Master. De Trimm verwijst duidelijk naar de klassieke fietsen van de Colnago. De Kamanda is een moderne schoen. Eentje die meer moet verwijzen naar de carbon frames. Op de hiel zie je ook een stukje carbon structuur terugkomen. Maar de structuur van de zool valt het meeste op. En dan is de zool ook nog doorzichtig als je goed kijkt.

De schoenen zijn beschikbaar vanaf 29 december. Voor de Trimm leg je € 110,- neer en de Kamanda kost € 150,-. Meer info vind je bij Size?