Een vacature van weer zo’n Nederlands fietsmerk dat bijna iedereen wel kent. Groot geworden met regenkleding, maar hun assortiment is tegenwoordig veel breder dan dat. En juist voor dat assortiment zijn ze op zoek naar een

Senior Commercial Buyer

AGU logo

Ben jij een commerciële inkoper die het een uitdaging vindt om op een planmatige wijze een onderscheidend assortiment op te bouwen? Ben je analytisch sterk om vanuit uiteenlopende informatiebronnen te bepalen welke producten aan ons assortiment moeten worden toegevoegd of juist moeten worden verwijderd? Heb jij ervaring in projectmatig inkopen en goede onderhandelingsvaardigheden? Ben je kritisch, zoek je naar de ‘vraag achter de vraag’ en neem je doordachte beslissingen? Weet jij hoe consumenten en dealers beslissingen nemen? Werk je gestructureerd, planmatig en kun je meerdere ballen tegelijk in de lucht houden? Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt als het gaat om High end race & ATB artikelen? Dan ben jij bij ons op de juiste plek!

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het maximaal laten aansluiten van ons fietsonderdelen en accessoires assortiment op de behoeften van de consument en de dealer (van grote retail organisaties tot de ‘fietsenmaker op de hoek’). Je brengt door middel van analyses van in- en verkoopstromen en ontwikkelingen in de markt dit assortiment naar een hoger plan. Jij sourced vanuit je plan naar de juiste artikelen en leveranciers. Je maakt jaarafspraken en voert contractbesprekingen over inkoopprijzen, exclusiviteit en marketing budgetten. Je werkt maximaal 80% van je tijd vanuit kantoor en de overige tijd bezoek je klanten (dealers), (internationale) leveranciers en beurzen om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in de markt. Bij de introductie van nieuwe producten zorg je dat interne en externe processen ingeregeld worden en op elkaar aansluiten. Je denkt natuurlijk graag mee aan het verder professionaliseren van het inkoopproces binnen onze organisatie.

Wij vragen:

  • Minimaal HBO-werk en denkniveau
  • Een commerciële, bedrijfskundige of NEVI-opleiding
  • Minimaal 5 jaar ervaring met het samenstellen van assortimenten binnen de retailwereld
  • Kennis van (high end) fiets accessoires en onderdelen (race en ATB)
  • Ervaring met netwerken en het onderhouden van relaties met (internationale) leveranciers
  • Een analytische maar pragmatische kijk op zaken
  • Een proactieve, flexibele attitude en sterke communicatieve skills

Over AGU
AGU is meer dan alleen het merk AGU. Los van de eigen producten onder de naam AGU en het zustermerk Cordo verzorgt AGU BV de distributie van fietsartikelen, dikwijls op exclusieve basis. AGU BV levert vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, behalve de complete fiets.

AGU BV is onderdeel van de AGU Holding. De AGU Holding heeft ongeveer 160 medewerkers in dienst. Zonder twijfel zijn zij de belangrijkste factor binnen het bedrijf. Het zijn de medewerkers die het bedrijf dragen. Van sales manager tot magazijnmedewerker en van boekhouder tot vertegenwoordiger, onze mensen gaan samen voor het beste resultaat. Onze medewerkers zijn het kapitaal van de onderneming. AGU Holding bestaat uit een viertal toonaangevende werkmaatschappijen, alle actief binnen de fietsenbranche. Drie van de vier bedrijven, AGU BV, Hesling Products BV en Fast Forward Wheels BV, ontwikkelen zelf hun producten. Daarnaast doen ze de marketing, sales en distributie. Deze drie bedrijven zijn ook internationaal actief. De vierde werkmaatschappij Jacobsons is binnen de Benelux aanwezig en doet de marketing, sales en distributie van gerenommeerde high-end merkartikelen.

Reageren
Herken jij jezelf in bovenstaande functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Francien van der Meer, HR Manager AGU Holding. Mail: werkenbij@agu.nl of via www.AGU.com/vacatures.