Het is alweer 10 jaar geleden dat het eerste frame is gemaakt door het fietsenmerk Alchemy uit Austin, Texas.  Ze zijn begonnen met een kleine winkel met een idee om de beste racefiets dusver te maken. Omdat ze nu 10 jaar bestaan gaan ze een Limited Edition Helios racefiets uitbrengen. Maar wij vroegen ons af wat is er nou zo bijzonder aan deze fiets van carbon.

Maar direct het meest bijzondere. Als je de jubileumfiets koopt, die overigens al $ 16.000,- kost, kan je kiezen voor upgrade voor een 14K gouden balhoofdplaatje. Deze upgrade is best prijzig want je moet er $ 3.000,- extra voor neerleggen. Dat is best veel geld voor een plaatje waar bijna niemand naar kijkt. Alsnog is het een mooi detail.

Elke frame heeft een eigen framenummer, groot op de achterbrug staan. Toch een chic detail voor je unieke fiets. Er zit een custom-crank op de fiets gemonteerd. De kettingbladen zijn van Shimano Dura-Ace. Alchemy bieden ook nog kettingbladen van Dura-Ace aan die zij zelf hebben laten over spuiten om het allemaal nog specialer te maken. De fiets is verder afgemonteerd met de Shimano Dura-Ace 9170 Di2 Disc groepset.

Een aantal onderdelen hebben ze speciaal laten spuiten in de kleur van het frame zodat alles op elkaar afgestemd is. Bij elke 10-jarig jubileum Helios wordt een reiskoffer meegeleverd met het Alchemy 10-jarige logo erop. Ook krijg je er een fietskit in de stijl van Alchemy van het kledingmerk Eliel Cycling. Je kan buiten de upgrade van het balhoofdplaatje ook nog een kiezen voor een SRM vermogensmeter als upgrade. Dan gaat de fiets weer $ 2.500,- meer kosten.

De 10-jarige Limited edition Helios racefiets kost dus $ 16.000,- dollar kosten zonder upgrades. Met alle upgrades kost de racefiets in totaal $ 21.500,-. En dan zijn daar nog niet eens de btw en de invoerrechten in meegenomen. Ik vind het een erg mooie fiets die niet veel luxer kan worden, maar die prijs is toch wel bizar. Maar mocht je de fiets kopen, heb je in ieder geval een mooi verhaal en ik weet zeker dat er toch mensen jaloers op je zullen zijn.

Meer info via Alchemy