Het Italiaanse kledingmerk Veela maakt fietskleding alleen voor dames. Bij veel merken zie je dat naast de bestaande herenkledinglijn ook nog een dameslijn wordt gestart. Niet bij Veela dus.

Wat vooral opvalt, is dat het uitgangspunt van deze kleding de dames zijn. Ze nemen niet een mannenbroek en doen er wat roze bij en klaar. Zo hebben ze twee soorten fietsbroeken. Een ervan is een korte versie (voor de dames die niet zo van een lage zonnelijn houden op de benen). Bij de heup is een brede band die je ook nog kan omslaan naar beneden waarna het geheel veranderd qua design. Vanzelfsprekend hebben de broeken een zeem. De gebruikte zeem is voornamelijk gemaakt voor comfort zodat je makkelijk een tochtje van 5 uur kan fietsen.

veela-kortefietsbroek veela-3kwartbroek-2

Daarnaast zijn er een fietsbroeken met een normale lengte. Deze zijn er in verschillende designs met een soort van bloemetjes motief maar ook zonder. Ook zijn sommige broeken met bretels en andere weer niet. Door het kant dat in sommige details is gebruikt, geeft het af en toe een beetje een lingerie gevoel. Niet in zijn geheel, maar in sommige details. Je moet de foto’s maar even kijken. Dat “kant” is een soort mesh dat door Veela is ontwikkeld dus geen gekriebel. Ook is er een driekwart fietsbroek.

veela-3kwartbroek-3veela-fietsbroek

De shirts zijn er ook in verschillende modellen. Ook hier is duidelijk te zien aan het model dat het om een dames versie gaat. Hempjes en shirtjes met korte mouwen. Er is zeker gedacht aan de functionaliteit met de verschillende handige zakjes die erop te vinden zijn, maar je ziet dat design niet is ondergesneeuwd door het functionele en dat is leuk om te zien. Zo zijn de stoffen zweet afvoerend zodat je shirt niet vochtig blijft tijdens het harde fietsen.

Zie je jezelf er al in fietsen?

Suzydoesit

veela-top veela-top2 veela-shirt veela-damesshirt2 veela-damesshirtveela-damesshirt3veela-3kwartbroek

Veela kleding

 

Tags: