Op de Technische Universiteit in Eindhoven zijn ze sinds eind 2017 in het bezit van een nieuwe windtunnel. Deze windtunnel heeft een lengte van 27 meter wat hem uniek maakt. Het voordeel van deze lengte is, zeker in relatie tot het wielrennen, dat je behoorlijk wat wielrenners achter elkaar kan zetten. En daarbij denken we direct aan de team tijdrit, waarbij er meerdere renners zo aerodynamisch mogelijk achter elkaar rijden om zo hoog mogelijke snelheid te halen.

Zelf de windtunnel in met je fietsmaten
Zeker de laatste jaren, waarbij aerodynamica een steeds belangrijker item wordt, is de windtunnel niet meer weg te denken bij het ontwikkelen van nieuwe fietsen, kleding en accessoires. Maar ook renners, in combinatie met fiets maken dankbaar gebruik van een windtunnel. In de aanloop naar de ploegentijdrit tijdens het High Tech Crit Festival in Eindhoven krijg jij ook de mogelijkheid om met je team in de nieuwe windtunnel te testen. Samen met aerodynamica professor Bert Blocken kan je zo de ideale volgorde van je team bepalen. Als je je inschrijft als team van maximaal 6 renners, dan ga je op 12 of 26 mei, samen met prof. Blocken de windtunnel in voor de juiste formatie. De volgorde, en eventuele andere tips en trucs over aerodynamica, kan je vervolgens in de praktijk brengen tijdens de 10 kilometer lange ploegentijdrit op 24 juni.

Voor de ploegentijdrit (en bijbehorende windtunnel test) kunnen er maximaal 25 teams inschrijven. Inschrijving voor een team kost € 95,- en kan via de site van het High Tech Crit Festival.

Gerelateerd