Erg leuk om in aanloop van de Amstel Gold Race 2012 wat beelden van vroeger terug te kijken.

De versie van 1966 die werd gewonnen door Stablinski had een prachtige verslaggeving. Totaal het tegenovergestelde van tegenwoordig en ik kan het dan ook niet laten om met een constante glimlach het aan te horen. Termen als: “dat was een overmoedige daad op deze warme dag”, “zijn de uitlopers dan ook alweer ingelopen door het peloton”, “terwijl hij nieuwe brandstof insloeg voor de laatste fase van de strijd” zijn hierbij geen uitzondering. Zelf het finishen brengt totaal geen emotie in de verslaggevers stem.

Let daarnaast ook op de geweldige achtergrondmuziek. Als ik eerlijk ben hoor ik geen verschil in toon tussen dit verslag en het verslag van de watersnoodramp in 1953. Maar wel erg mooi om terug te zien.

Dan verder nog wat oude beelden met mooie momenten zodat we morgen weer zin hebben om te gaan kijken. (mocht het nog niet kriebelen). Zoals de race van 1988, toen Mart Smeets nog achter op een motor paste. (zie 0:13) En Jelle Nijdam won. En dan die van vorig jaar toen Gilbert oppermachtig was (het lijkt alweer zolang geleden).