Adrie van der Poel; Een groot Nederlands wielrenner met de bijnaam ‘de eeuwige tweede’. Deze bijnaam lijkt aan de familie te kleven aangezien zijn schoonvader ook bekend is met deze bijnaam. Raymond Poulidor behaalde drie keer een tweede plaats in de Tour. Bij Adrie van der Poel is deze bijnaam toch niet helemaal terecht als je nagaat dat hij ruim 170 overwinningen behaalde in zijn carriere. Zo won hij onder andere de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race en twee tour-etappes. Daarnaast droeg hij een dag in zijn carriere ‘le maillot jaune’.

De NOS zocht Adrie van der Poel op voor het programma ‘Andere Tijden Sport’ en blikte samen met hem terug op een deel van zijn carriere. Het deel dat hij koersen reed in het veld. Na vijf tweede plaatsen was er op het wereldkampioenschap van 1996 in Montreuill eindelijk plaats op het hoogste schavot.

Een boeiend stukje Nederlandsche wielerhistorie van een groots renner. Leuke bijkomstigheid zijn de beelden van vroeger waarin Mathieu en David van der poel nog als peuters aan tafel zitten. Op de vraag wat ze later willen worden geeft David overigens wel een verrassend antwoord.