De kanshebber (op papier tenminste) voor de overwinning op de Tour de France 2012, Andy Schleck, gaat nog helemaal niet zo lekker.

Met nog maar een een paar weken tot aan de start van de Tour, wordt nu de Dauphiné Libéré 2012 gereden. Deze tocht en de Ronde van Zwitserland wordt wel als graadmeter beschouwd waar alle renners kunnen kijken waar ze staan ten opzichte van de concurrentie. En nu blijkt dat Andy Schleck niet zo lekker gaat. Sterker nog, je kan zijn naam beter (hopelijk tijdelijk) veranderen in Andy Schlecht.

De eerste etappe van de Dauphiné, een korte tijdrit  verloor hij 29 seconden op de winnaar en werd 102e. De tweede etappe, met wat heuveltjes (zie video hieronder voor een beeld van Andy en de heuvels) moest hij al op 10km voor het einde lossen. Resultaat: een achterstand van 3:10 op de winnaar van die etappe Evans. Dan de derde etappe, weer lossen en een achterstand van 1:47 op de winnaar van de etappe: Moreno

Moraal van het verhaal: Andy gaat nog niet zo lekker terwijl Wiggins en Evans op 1 en 2 staan in het klassement. Zou het een trucje zijn van Andy?

Nog even de beelden: