Met de nieuwe OH1+ hartslagsensor slaat Polar een nieuwe weg in. De nieuwe versie is uitgebreid met het ANT+ protocol voor de uitwisseling van gegevens. De bestaande H10 borstband is, met een software-update, ook te upgraden naar een sensor die geschikt is voor ANT+.

Opvallend maar handig
En mijn eerste reactie is; Waarom? Want de ANT+ protocollen lijken steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen en Bluetooth wordt steeds meer gebruikt. Iets dat Polar ook al jaren doet. De twee verschillende protocollen zijn tegelijkertijd te gebruiken, waardoor je dus ook meerdere apparaten tegelijk kan verbinden. Zo liep ik zelf al eens tegen het probleem aan tijdens het indoor trainen dat ik de hartslag van de OH1 niet op zowel mijn horloge als op de laptop kon zien. De OH1 kan één Bluetooth verbinding maken in tegenstelling tot ANT+ dat signalen naar meerdere apparaten tegelijkertijd kan sturen. Met de nieuwe OH1+ kan er dus naast deze Bluetooth verbinding ook een ANT+ verbinding worden opgezet.

De H10 hartslagband had al de mogelijkheid om twee Bluetooth verbindingen tegelijkertijd te maken. Daarnaast is hij nu softwarematig te upgraden met de ANT+ koppeling. De H10 geeft een 5 kHz signaal af en is daardoor te gebruiken onder water. Het upgraden van de OH1+ kan vanaf nu ook softwarematig. De OH1+ wordt naast armband ook geleverd met clip voor aan de duikbril. Zwemmers en triatleten kunnen hem aan de duikbril klikken, zodat hij de hartslag meet ter hoogte van de slaap. Hij is dan niet te gebruiken in combinatie met een horloge, want onder water kan de OH1+ geen Bluetooth signaal uitzenden.

Meer info via Polar

 

Tags: