Hun samenwerking startte al in 2014, maar het is er sinds afgelopen jaar ook voor de fans: Assos fietskleding van het Mercedes-AMG Petronas Formule 1 team.

Misschien een wat vreemde combinatie, denk je. Maar veel Formule 1-coureurs zitten met enige regelmaat op de racefiets om hun conditie op peil te houden, of te brengen. We lieten de fiets van Max Verstappen al eens zien, maar ook die van Fernando Alonso en dan was er nog de samenwerking van Specialized met McLaren. Het team van Mercedes-AMG Petronas blijkt ook veel op de fiets te zitten en dat was voor Assos een aanzet om samen te gaan werken. Hoewel het op het eerste gezicht om sponsoring lijkt te gaan is het volgens Assos ook de bedoeling dat ze gebruik kunnen maken van de moderne middelen waar het team over kan beschikken. Of er daadwerkelijk ook Formule 1-techniek verwerkt is in de kleding blijft onduidelijk.

Voor de Works_Team collectie, welke ook officieel onder de licentie van het Formule 1 team valt, heeft Assos kleding uit hun bestaande collectie gebruikt en hier de kleuren van het team in verwerkt. Niet enkel een shirtje, maar je kan je van top tot teen uitdossen met de collectie. Hieronder een greep daaruit. De kleuren zijn duidelijk herkenbaar, maar logo’s en dergelijke zijn vrij subtiel aangebracht. Opvallend is het Emergency Wind Vest die alleen je borst beschermt. Zoiets zien we niet vaak. Je kan hem wel klein opvouwen, maar € 130,- is dan wel weer stevig. Zeker voor een ‘half’ jasje. Als je geen enorme fan bent kan je het ook bij het petje à € 25,- houden.

Assos SS.WORKS_TEAMJERSEY_EVO7 € 91,-
Assos SS.FF1JERSEY_EVO7 € 210,-
Assos SJ.WORKS_TEAMSHELLJACKET_EVO8 € 170,-
Assos FF1EMERGENCYWINDVEST_EVO7 € 130,-
Assos T.FF1SHORTS_S7 € 270,-
Assos FF1 CAP_EVO7 € 25,-

Assos Works-Team collectie