Mogelijkheden om iets te vieren moet je nooit aan je voorbij laten gaan. Zo denkt Basso in ieder geval wel en dat 40-jarige bestaan vieren ze op een mooie manier!

Het merk zag in het 1977 het levenslicht door Alcide Basso, in de garage van zijn vader. De liefde voor fietsen zat kennelijk in het bloed, Alcide is de broer van Marino Basso, die naast in totaal 27 etappeoverwinning in de drie grote rondes in 1972 in het Franse Gap Wereldkampioen op de weg werd. Je denkt waarschijnlijk eerder aan die andere Italiaanse wielrenner, Ivan Basso, maar er is toch geen band tussen beide families.

Geen materiaal word geschuwd bij Basso. Zowel aluminium, titanium, staal als carbon worden gebruikt. De Diamante is het huidige vlaggenschip, van carbon. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan hebben ze een speciale uitvoering gemaakt met een kleurenschema dat gebaseerd is op het GAP model uit 1982 (zie foto onderaan). Er worden 400 frames gemaakt van deze editie. Niet super exclusief dus, maar aangezien we nu ook al nauwelijks een Basso in het wild zien zal je je geen zorgen hoeven te maken dat je straks naast iemand met dezelfde rijdt. Bij een prijs voor de frameset moet je denken aan zo’n € 3.800,- voor de Diamante.


Foto via velociao.com

Basso Bikes

Gerelateerd