Afgelopen weekend waren we uitgenodigd bij de presentatie van het Baum Cycles Endurance Team. Het team gaat komend jaar weer de verschillende 24 uurs races rijden. En net als vorig jaar zijn wij de vaste mediapartner.

De avond werd aan elkaar gepraat door Hans van Bon, die dat erg vrolijk en leuk deed. Met serieuze vragen, afgewisseld met wat grappen werden de renners en de ondersteuning van het Team voorgesteld. Ook werden de fietsen gepresenteerd (een aantal renners hebben een nieuwe Baum racefiets ontvangen). Op verzoek van spreker werd nog een LeMans start gedemonstreerd en een mini-les masseren voorgedaan. De sfeer was informeel en relaxed en na afloop waren er nog hapjes en drankjes zodat iedereen nog wat met elkaar kon blijven kletsen.

De vaste groep renners bestaat uit:

– Arjan Fidder
– Dirk Bellemakers (kon er helaas niet bij zijn)
– Gerald Keijzer
– Léon van Bon
– Patrick Geraerts
– Reinhard van Dijk
– Tino Hazelhoff

Het eerste team (er is ook nog een tweede team met gelegenheidsrijders) gaat bij de 24-uurs races voor de overwinning. Ze hebben afgelopen jaar ook laten zien dat dat te doen is. Dit jaar gaan ze die lijn doorzetten op onder andere Monza, Zolder en Le Mans.

Fan Ride
De dag erna was er een Fan Ride geregeld. Iedereen kon zich daarvoor opgeven en ondanks dat de weergoden ons niet goed gezind waren, was de opkomst uitstekend met 57 personen. (voor echte die-hards maakt een beetje regen natuurlijk niet uit).

Inschrijven deed je op een officieel intekenbord en je kreeg je persoonlijke rugnummer, een gevulde bidon (die je halverwege de tocht weer kon ruilen voor een nieuwe volle), een reep en wat bananen. Prima geregeld. Wat ook goed geregeld was, waren de reserve wielen. Elke groep kreeg een volgauto mee met reservewielen, dus als je lek zou rijden, zou je een wielwissel krijgen in plaats van je band plakken in de regen. Ik heb het tegen niemand gezegd maar dit was de eerste keer dat ik stiekem hoopte dat ik lek zou rijden. Maar dat gebeurde weer niet.

Echt een gezellige groep wielrenners en onderweg werd er ook echt wat afgepraat. De Teamrenners zorgden voor het goede tempo en hielden de groep netjes bij elkaar. Er was wel heel veel wind onderweg. Onderweg werd er ook nog koffie gedronken en na afloop was er zelfs soep en broodjes. Een zeer geslaagde dag!

Meer over het Baum Cycles Endurance Team kan je vinden op hun website.

De foto hierboven en de 3e van onderen zijn gemaakt door Léon van Bon, en de laatste twee foto’s zijn gemaakt door Gideon Luth. Waarvoor dank!

baum-fanride-4 baum-fanride-5 baum-fanride-6 baum-fanride-7 baum-fanride-8 baum-fanride-9 baum-fanride-11 baum-fanride-12 baum-fanride-16 baum-fanride-10 baum-fanride-13 baum-fanride-15 baum-fanride-3 camaro-baum

baum-fanride-18 baum-fanride-17 bananen baum-fanride-19 baum-fanride-20 baum-fanride-21

baum-fanride-23 baum-fanride-24 baum-fanride-25