Het heeft even geduurd, maar ook bij Baum hebben de schijfremmen hun intrede gedaan. Achter de schermen waren ze er al tijden mee bezig. Als je het over exclusieve fietsen hebt, dan geldt dit zeker voor Baum. Een frame op maat en naar eigen voorkeur is de basis. Maar dan komt het meest lastige van het verhaal: de kleuren! Vanuit het Endurance team heb ik twee seizoenen op een custom Ristretto gereden en heb er bijna slapeloze nachten van gehad toen mij gevraagd werd naar het design en de kleuren.

Nu kijk ik toch anders naar het merk, omdat ik mede de creativiteit van de eigenaar bewonder. De nieuwe Orbis is hier een perfect voorbeeld van. Wat een fiets! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik twee jaar terug getwijfeld heb om de striping op ‘mijn’ Baum roze te doen, echter durfde ik het niet aan. Nu ik deze Orbis zie vind ik het stiekem toch jammer dat ik het niet aangedurfd heb, maar wie weet in de toekomst. Dromen mag toch?
Het frame, de kleuren en zeker ook de wielen en de nieuwe Dura-Ace groep, maakt dit momenteel voor mij de mooiste fiets die ik afgelopen tijd heb gezien.

De nieuwe fiets is verkrijgbaar in twee varianten:  Orbis en de Orbis-R. Het frame van de R is te vergelijken met de titanium Coretto. Deze biedt ruimte voor banden tot 28mm. De ‘gewone’ Orbis heeft ruimte voor banden met een maximale breedte van 34mm en is ontwikkeld voor de lange afstanden en gravelwegen. Een titanium frame dat wat meer comfort met zich meebrengt.

De kabels lopen intern, ook voor de hydraulische leidingen van de flat-mount schijfremmen. Het frame en de Enve voorvork zijn voorzien van steekassen en ook bij de voorvork zijn de kabels mooi intern weggewerkt. Deze roze met zilveren uitvoering is het uithangbord voor de officiële lancering van dit model. De fiets is te zien tussen 13 en 20 oktober in het Rapha Clubhouse in Melbourne (Australië), mocht je toevallig in de buurt zijn 🙂

 

Gerelateerd

Tags: