We zien het om ons heen steeds vaker, renners met een smartphone op het stuur. Afgelopen jaar presenteerde BBB al verschillende accessoires voor je telefoon. Een bleutooth hartslagband, cadanssensor en een iPhone-houder voor op het stuur. In navolging tot eerder genoemde sensoren hebben de mannen bij BBB afgelopen week een gratis applicatie gelanceerd die het plaatje compleet maakt. De BBB BikeBoard app.

De BBB BikeBoard app is een applicatie die je iPhone (helaas tot op heden alleen maar beschikbaar voor iPhone) omtovert in een fietscomputer. De BikeBoard app is een behoorlijk uitgebreide app met erg veel mogelijkheden. Nu zal je denken; hoe meer mogelijkheden hoe sneller de batterij op is. Dit schijnt volgens de ontwikkelaars niet zo te zijn; de app is zo ontwikkelt dat er zo min mogelijk processorcapaciteit wordt gebruikt. Ook is hij zo ontwikkeld dat hij evt. standby gezet kan worden maar je gegevens wel blijft bijhouden. Het scherm kan je naar eigen voorkeur inrichten met bijvoorbeeld tijd, snelheid en afstand. Ook is er de mogelijkheid om sensoren aan te schaffen zodat je hartslag en cadans kan bijhouden.

De app is voorzien van een GPS-tracker, hij houdt dus je route bij. Deze routes zijn tevens op te slaan en te exporteren. Een in-app koppeling met Strava kan dit vervolgens automatisch uploaden zodat je niet meerdere apps tegelijk hoeft te laten draaien. Ook kan je real-time zien waar je fietst op een kaart terwijl boven in beeld verschillende (naar eigen keuze in te richten) gegevens worden weergegeven. Het enige dat niet kan met deze app is het fietsen van routes, maar als wanneer je de iPhone gebruikt als fietscomputer heb je met de BikeBoard app een erg luxe fietscomputer voorzien van vele mogelijkheden!

Download hier de BBB BikeBoard App

bbb-bikeboard-app2 bbb-bikeboard-app

Gerelateerd