Producent van fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding BBB mag inmiddels geen onbekende meer voor je zijn. Het Nederlandse bedrijf is in de jaren negentig door twee oud-wielrenners opgericht en is er bijna geen fietsenwinkel meer waar je niet hun producten terug kan vinden. Hun producten zijn tegenwoordig in 42 landen verkrijgbaar! Ben jij een fietser met ervaring met content inclusief een creatieve en scherpe pen, let dan op: ze zoeken voor hun marketingafdeling met spoed een

Content Marketeer (m/v)

Wat ga je doen?
Je bent een Content Marketeer met een creatieve en scherpe pen. Je maakt en optimaliseert content voor online en offline marketingmiddelen.

Als Content Marketeer schrijf je teksten voor websites, Social Media en mailings, die je vervolgens zelf publiceert. Daarnaast schrijf je moeiteloos voor offline middelen zoals brieven, flyers en ander drukwerk. Je stemt daarbij af met collega marketeers en met de afdeling productontwikkeling. Samen zorgen jullie ervoor dat het merk BBB Cycling consistent is in haar uitingen en vormgeving en voldoet aan de huisstijl.

Je maakt dus nieuwe content, maar optimaliseert ook bestaande content. Daarmee maak je content beter vindbaar en begrijpelijker. Maar we werken niet alleen met teksten, we werken ook met foto en beeld materiaal. Je weet dus goed in te schatten wat professioneel en origineel beeldmateriaal is voor BBB Cycling en hebt tevens ervaring met foto’s en videomontages. We zijn nieuwsgierig welke ideeën jij hebt om met content en beeld de attentiewaarde van ons merk te doen toenemen!

Gelukkig doe je bij BBB Cycling niet alles alleen. Je werkt op de afdeling Marketing. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering én vormgeving van online en offline marketingmiddelen voor de verschillende merken van BBB Cycling. Met een team van collega’s geef je al onze uitingen vorm en inhoud. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen geven jullie BBB Cycling een gezicht en een stem. Je maakt onderdeel uit van een marketing team van 5 personen.

Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een creatieve content liefhebber. Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • hbo werk- en denkniveau
 • een relevante Marketing of Communicatie opleiding
 • 3-5 jaren werkervaring als webredacteur, contentmanager of contentmarketeer
 • ervaring met het opstellen van content planningen
 • een vaardige pen, waarmee je zoekmachinevriendelijk en klantgericht schrijft
 • SEO, SEA en Google Adwords ervaring
 • ervaring met het optimaliseren van content
 • ervaring met fotografie/video is een vereiste
 • je kunt goed overweg met content management systemen, Microsoft Office en Adobe
 • Photoshop en Illustrator.
 • ervaring met de Engelse taal in woord en geschrift
 • bekendheid met de fietsbranche

Als Content Marketeer ben je creatief en origineel. Je hebt oog voor vormgeving en je maakt hele mooie dingen. Tevens ben je een communicatieve en sociale teamplayer, zelfstandig, proactief en durf je initiatieven te nemen.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en creatieve full-time functie in een hecht team. BBB Cycling kenmerkt zich door een informele cultuur, binnen een jonge en dynamische internationale omgeving. Bij BBB Cycling staat de klant op nummer één, waarbij een servicegerichte, gedreven en klantgerichte persoonlijkheid goed past.

Daarnaast bieden wij:

 • Een marktconform salaris
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden
 • Korting op eigen producten
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Wie zijn wij?
BBB Cycling is gespecialiseerd in fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding. Met een productrange van meer dan 1.500 producten over meer dan 40 productgroepen in 42 landen, is BBB Cycling een belangrijke speler in de fietsengroep van Pon (Pon Bicycle Group). Pon is een van de grootste familiebedrijven in Nederland. Een internationaal handels- en servicebedrijf met een breed scala aan activiteiten. De verkoop van topproducten van de beste fabrikanten waaronder Audi, Caterpillar, MAN, Gazelle, Santa Cruz en Continental en de levering van aanvullende diensten zoals onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en financiering, vormen de basis van ons aanbod. In Europa, maar ook in de VS en Azië. Binnen Pon zijn mensen het DNA van het bedrijf, waarbij mensen de passie hebben om te presteren, het vertrouwen en de vrijheid krijgen om te werken, de verantwoordelijkheid voor hun daden nemen en plezier hebben in het werk. Daar ligt de verbinding, dat maakt Pon sterk. Het is de manier waarop we iedere dag met elkaar, onze klanten en leveranciers omgaan.

Interesse?
Kom jij het Marketing Team van BBB Cycling in Leiden versterken? Reageer dan via de contactgegevens hieronder. Heb je vragen? Dan kan je altijd bellen met Frank van Eck (Marketing Manager) via 06-610179407

BBB Cycling
Rooseveltstraat 46
2321 BM, Leiden
Nederland
+31 (071) 579.15.89
marketing@BBBcycling.com