Producent van fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding BBB is gevestigd in Leiden. Het Nederlandse bedrijf is in de jaren negentig door twee oud-wielrenners opgericht en is er bijna geen fietsenwinkel meer waar je niet hun producten terug kan vinden. Hun producten zijn tegenwoordig in 42 landen verkrijgbaar. Ze zoeken iemand die begrijpt wat de kracht van content is. Als Content Marketeer weet je zowel tekstuele- als visuele content te produceren en te beoordelen of deze relevant is voor onze doelgroep. Je hebt dan ook een scherpe pen en weet je weg in Adobe Photoshop.

Content Marketeer

Wat ga je doen?
Als Content Marketeer denk je mee over de strategische inzet van content. Ook schrijf je teksten voor websites, social media en mailings, die je vervolgens publiceert. Daarnaast schrijf je moeiteloos offline middelen zoals brieven, flyers en ander drukwerk. Je stemt daarbij af met collega marketeers en met de afdeling productontwikkeling. Samen zorgen jullie ervoor dat het merk BBB Cycling consistent is in haar uitingen en vormgeving en voldoet aan de huisstijl.

Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een creatieve content liefhebber. Daarnaast breng je het volgende met je mee:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Een relevante Marketing of Communicatie opleiding
 • 3 tot 5 jaar werkervaring als webredacteur, contentmanager of contentmarketeer
 • Ervaring met het opstellen van content planningen
 • Een vaardige pen, waarmee je zoekmachinevriendelijk en klantgericht schrijft
 • SEO en SEA ervaring
 • Ervaring met het optimaliseren van content
 • Ervaring met fotografie en video is een vereiste
 • Je kunt goed overweg met CMS systemen
 • Je hebt ervaring in Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro en Adobe Illustrator
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Bekendheid met de fietsbranche is een pre

Als Content Marketeer ben je creatief en origineel. Je kunt je inleven in de doelgroep en hebt oog voor wat zij mooi en relevant vinden. Tevens ben je een communicatieve sociale teamplayer, zelfstandig, proactief en durf je initiatieven te nemen.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige en creatieve full-time functie in een enthousiast team. BBB Cycling kenmerkt zich door informele cultuur, binnen een jonge en dynamische internationale omgeving. Bij BBB Cycling staat de klant op nummer één, waarbij een servicegerichte, gedreven en klantgerichte persoonlijkheid goed past.

Daarnaast bieden wij:

 • Een marktconform salaris
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden
 • Korting op eigen producten
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Wie zijn wij?
BBB Cycling, gevestigd in Leiden, is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in fietsaccessoires, -onderdelen en -kleding. We verkopen onze succesvolle productrange van meer dan 1.500 producten in 45 landen met sterke posities in de Benelux en Duitsland. We hebben een kledingcollectie met een perfect design voorzien van slimme innovatieve eigenschappen die de performance ondersteunen.We beschikken over een volledig eigen ontwikkelingsafdeling met ontwerpers die iedere dag werken aan innoverende en hoogwaardige fietsaccessoires voor de veeleisende liefhebber of de beginnende fietser. We zijn zelf allemaal fietsfanaten en dat helpt natuurlijk ook mee om dag in dag uit te werken aan de beste fietsaccessoires.

BBB Cycling is een belangrijke speler binnen Pon.Bike, de fietsgroep van Pon. De merken SantaCruz, Cervélo, Focus en Gazelle maken ook deel uit van Pon.Bike. Pon.Bike is een onderdeel van Pon Holdings, één van de grootste familiebedrijven in Nederland. Een internationaal handels- en servicebedrijf met een breed scala aan activiteiten. De verkoop van topproducten van de beste fabrikanten waaronder Volkswagen, Audi, Caterpillar, MAN en Continental en de levering van aanvullende diensten zoals onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en financiering, vormen de basis van ons aanbod. In Europa, maar ook in de VS en Azië.

Binnen Pon zijn mensen het DNA van het bedrijf, waarbij mensen de passie hebben om te presteren, het vertrouwen en de vrijheid krijgen om te werken, de verantwoordelijkheid voor hun daden nemen en plezier hebben in het werk. Daar ligt de verbinding, dat maakt Pon sterk. Het is de manier waarop we iedere dag met elkaar, onze klanten en leveranciers omgaan.

Contact
Kom jij het Marketing Team van BBB Cycling versterken? Reageer dan via deze pagina. Heb je vragen? Dan kan je altijd bellen met Frank van Eck (Marketing Manager) via 06 – 101 79 407.