Komend weekend staat bij Canyon in het teken van het Pure Cycling Festival 2018. Bij het hoofdkantoor in Koblenz is er zaterdag en zondag de mogelijkheid om eens binnen te kijken bij de Duitse fietsfabrikant. Niet alleen het hoofdkantoor en de showroom zijn toegankelijk, maar ook de fabriek is deze dag geopend voor publiek. Elk uur starten er rondleidingen die je het gehele bedrijf laten zien. De fabriek is op een andere locatie dan het hoofdkantoor, maar hiervoor zet Canyon een shuttlebus in die je ophaalt en weer terug brengt.

Maar er is meer! Het draagt niet voor niets de naam ‘festival’. Er worden het hele weekend veel workshops georganiseerd. Zo is er een workshop over het in elkaar zetten van je fiets, het afstellen van de remmen en een workshop over algemeen fiets onderhoud. Ook is er op beide dagen een ‘Ladies Camp’ waarbij er workshops, een tourrit en technische tips aan bod komen. Wil je deelnemen aan een van deze workshops of het Ladies Camp is het wel nodig om je via de website vooraf aan te melden. Naast de workshops van Canyon zijn er ook tal van partners die workshops verzorgen. Hierbij valt te denken aan merken als SRAM, Shimano en Acros (lagers) die dieper ingaan op bijvoorbeeld onderhoud en nieuwe producten. Totaal zijn er ruim dertig partnerbedrijven aanwezig. Deze geven niet allemaal een workshop maar daar kan je wel terecht om de nieuwste producten te bekijken. De complete lijst kan je vinden op de plattegrond van het festival. POC, Oakley, Wahoo, Mavic en Rapha is een kleine greep uit deze lijst.

Op beide dagen worden er vanaf het festival terrein veel verschillende tochten georganiseerd. Grote kans dat je hierbij op pad gaat met Marcel Kittel of Trixie Worack, die ook aanwezig zijn. Daarbij is het ook nog mogelijk dat jij op je droomfiets deze tocht gaat maken. Op het festival terrein zijn testfietsen beschikbaar en mocht het echt goed bevallen: er is ook een outlet  en de 2018 modellen worden met extra korting verkocht tijdens het festival. Tijdens de Gravel Tour kan je rondom Koblenz de mooiste paden ontdekken en wellicht is er een Canyon Grail beschikbaar om deze aan de tand te voelen.

Naast bovengenoemde activiteiten voor de racefietsers zijn er ook tal van workshops, tochten en profs uit andere fietsdisciplines. Ook de mountainbiker, triatleet of downhiller zal zich het komend weekend uitstekend vermaken in Koblenz. Onderstaande video is een korte impressie van het Pure Cycling Festival 2017. Voor een complete lijst van workshops, plattegrond en activiteiten kan je terecht op de site van Canyon. Op deze site kan je je ook aanmelden voor verschillende workshops. Vanuit Utrecht is het ruim 3 uur met de auto naar Koblenz, of met de trein, dat duurt het net zo lang.

Gerelateerd

Tags: