Bell is een helmenfabrikant van het eerste uur, maar toch lijkt het wat stil rond het merk de laatste jaren. Maar dat ze niet stil zitten, lieten ze op Eurobike zien met hun nieuwe Z20 Aero helm.

We zagen het merk nog wel op de hoofden van Lotto-Jumbo, tot ze overstapten naar de helmen van Lazer. Daarna hebben we er, hier in Nederland althans, niet heel veel meer van gehoord en gezien helaas. Jammer, want ze gaan al heel lang mee, zijn een van de pioniers van de valhelm en hebben met name voor de motor een paar iconische ontwerpen gemaakt. Maar ze zitten dus alles behalve stil, gelukkig maar. Tijdens Eurobike lieten ze hun nieuwe Z20 Aero helm zien. Hij zal pas in januari 2019 officieel gelanceerd worden, maar als je de mannen van Fortuneo-Samsic voorbij hebt zien komen tijdens de Tour dan kan je hem ook al gezien hebben.

Het is de opvolger van de bestaande Z20 en zou ruim 30 seconden sneller moeten zijn bij een tijdrit over 40 km met gemiddeld vermogen van 400W. Nu is dat allemaal moeilijk na te gaan, maar het geeft in ieder geval aan dat de nieuwe aero-uitvoering sneller is dan zijn voorganger. Zoals je op de onderste foto kan zien heeft de helm twee losse schalen van EPS. Dat is onderdeel van MIPS Spherical, waarbij de roterende schaal echt een onderdeel van de helm is geworden. Naast de veiligheid zou dit ook de interne luchtstroom moeten bevorderen.  De helm zou 249 gram wegen (niet bekend bij welke maat, aanname is M). De prijs is nog niet bekend.

Via Bell

Tags: