Het rode Simson blikje. Drie metalen bandenlichters, ventielslangetje, acht plakkers, stukje schuurpapier en een tubetje solutie. Heb je een familiefietstocht dan is de kans groot dat er minimaal twee of drie van deze blikjes mee op pad gaan. Waar wielrenners binnen vijf minuten een nieuwe band om de velg leggen, is dat bij een stadsfiets een ander verhaal. Overigens ken ik het blikje maar al te goed en ligt er een in de schuur, gebruiken doe ik het niet. Nederlands kampioen bandenplakken zal ik ook zeker niet worden. Banden plakken met solutie is voor mij geen goede oplossing.

Ik weet ook zeker dat velen dit beter kunnen dan ik. Voor hen ligt er dan ook een mooie uitdaging tijdens het Nederlands kampioenschap bandenplakken. Geen banden wisselen, maar ‘oldschool’ plakken. Tijdens het evenement ‘Beleef Landleven’ wordt er gestreden om deze titel. Gewapend met een teiltje water, pomp en een Simson-blikje ga jij de strijd aan met (in eerste instantie) vijf concurrenten. Band van de velg halen, gaatje zoeken, plakken en ook de band weer op de velg leggen is de uitdaging. Daarna zal een jury beoordelen of de band ook daadwerkelijk luchtdicht is. Uit de serie van zes deelnemers zal er een de snelste zijn en deze tijd wordt genoteerd in het dagklassement. Na drie dagen en ook drie dagklassementen, worden deze samengevoegd en zal de snelste bandenplakker van Nederland bekend zijn. 🙂

Opgave kan op de dag zelf tijdens het evenement. Dit vindt plaats van 8 tot 10 september in het Openluchttheater van Arnhem. Entree voor het evenement is € 19,- en deelname aan het NK banden plakken is kosteloos. Het Simson doosje, een jubileum editie, mag elke deelnemer meenemen als aandenken.

Via Landleven

Tags: