Onbekend maakt onbemind luidt het spreekwoord en daar willen we bij deze verandering in brengen. Zie hier bijvoorbeeld wat voor speciaals er uit Slovenië komt.

Berk Composites is het idee van Jure Berk. Iemand die al van jongs af aan met carbon bezig is en ook nog prof is geweest in een Sloveens Continentaal team. De echte weightweenies onder ons kennen hem wellicht van het betreffende forum waar elke gram telt. Dat hij uiteindelijk zelf ook onderdelen en frames is gaan maken leek niet meer dan logisch.

Ben je iemand die graag met iets rijdt dat niemand anders nog heeft waarbij ook het gewicht belangrijk is dan ben je bij Berk aan het goede adres. Geen massa productie maar veelal custom. En het leuke is dat het ook geen doorsnee producten zijn. Zoals de geïntegreerde zadelpen en zadel combinatie (Motika) of de schoenen (Sito) met veters en carbon zool die slechts 175 gram wegen in maat 42. Eigenlijk zijn alleen hun zadels en schoenen ‘standaard’ en is al het andere custom. Zo ook hun frames. Ziet er goed uit, ook met een 105 groep zoals je hierboven en -onder ziet. Mooi!

Via Berk Composites

Tags: