De oude Enka fabriek, die vroeger garen, sponsen en zemen produceerde, is afgelopen jaar omgetoverd in “De Fietser”. In De Fietser is het hoofdthema fietsen. Het is een initiatief van de Accell Group, die een aantal fietsmerken onder zich heeft. Logisch ook dat juist die merken verzameld zijn in het gebouw dat een oppervlakte heeft van bijna 10.000m2. Elk merk heeft zijn eigen ruimte en vooral de ruimte van Van Nicholas ziet er erg gaaf uit!

Denk verder aan de merken Koga, Haibike, Ghost, Batavus, Sparta, importeur Juncker en voor de kleine fietsers Loekie. Het geheel is erg ruim opgezet en je kan je er zeker een ochtend of middag vermaken. Naast alle fietsen die er uitgestald zijn, kun je een aantal fietsen ook proberen op een indoor fietsparcours. De wat duurdere racers staan niet standaard klaar bij het testgedeelte. Wel is veel mogelijk wanneer je van te voren een afspraak met ze maakt, dat kun je trouwens online doen. De Fietser is nu nog iets meer ingericht voor de toerfietsen en elektrische fietsen dan voor de wielrenner. Ook is er een ruimte ingericht als fietsmuseum. Met een app die ze hebben ontwikkeld, wordt het bezoek interactief gemaakt.

In de toekomst hebben ze plannen om voor de wielrenners tochten te organiseren met De Fietser als uitvalsbasis. Dat kan ook prima omdat de omgeving echt mooi is met de Veluwe om de hoek en ook de Utrechtse Heuvelrug is niet ver.

Daarnaast is er een grote presentatieruimte en er is ook een restaurantje waar je een broodje kan eten of een espresso kan drinken. Het is nu al een mooie locatie, maar het heeft nog zeker meer potentie voor uitbreiding met fietsen als thema.

      

Gerelateerd