We vonden het tijd worden voor een bezoekje aan de Rapha Cycle Club in Londen. Deze bestaat al sinds 2012 maar kreeg begin dit jaar update en uitbreiding.

Locatie
Ze zitten op een prima locatie. De 85 Brewer Street ligt midden in het centrum vlak bij Piccadilly Circus. Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in de winkel. Leuk is dat bijna alle producten die je in de webshop ziet in de shop liggen. Zo kan je even voelen hoe een tasje eruit ziet of kijken hoe en of bepaalde keldingstukken je passen en staan. Daarnaast is er genoeg te zien aan de muur, waaronder een aantal grote tv schermen waarop (hoe kan het ook anders) wielrennen wordt getoond. Achter de kassa staat de bekende Citroen HY Bus, die direct dienst doet als kantoor. En alles in Rapha stijl en sfeer.

Wanneer je met de fiets komt dan kan je bij de ingang je fiets ophangen (binnen) en niemand kijkt raar op wanneer je met fietskleding al klikklakkend over de houten vloer wandelt.

Heerlijke koffie
Daarnaast heb je een fijne ruimte waar je lekker kan zitten voor koffie met wat lekkers. De muffins zijn heerlijk en gelukkig (maar ook wel verwacht) is de koffie uitstekend. Alleen jammer dat de koffie pas bezorgd werd nadat de muffins al lang opgegeten waren. Dit zien we eigenlijk wel vaker in koffietentjes (het verlate-koffie-probleem). Omdat in Londen werkelijk alles duur is, valt de prijs van de koffie en allerlei lekkers in de Rapha Cycle Club in de lijn der verwachting. Zo betaal je voor een Espresso 2,50 Pond en kost een Cappuccino 3 Pond. Kraanwater op de tafels is gratis!

Ook hangt er een lijst met geplande clubrides, zodat je weet wanneer je lekker mee kan rijden.

Aanrader om te bezoeken? Jazeker!!!

Locatie:
85 Brewer Street
London

En nu maar hopen dat Amsterdam snel haar eigen Rapha Cycle Club krijgt. Zoals dat er nu uitziet, wordt dat eind maart 2015 in de 9-straatjes!  Tot die tijd nog maar even naar Londen.

Fotootjes:

cycleclublondon-13 cycleclublondon-12 cycleclublondon-11 cycleclublondon-10 cycleclublondon-9 cycleclublondon-8 cycleclublondon-7 cycleclublondon-6 cycleclublondon-5 cycleclublondon-4 cycleclublondon-2 cycleclublondon-1