Geestig denk je misschien, maar niets is minder waar. Vorige week donderdagavond, in de 9 straatjes in Amsterdam, vond een heuse Beers & Mechanic workshop plaats, voor vrouwen! Een avond georganiseerd door We Own Yellow, een initiatief van Marianne Vos om wereldwijd meer vrouwen op de fiets te krijgen. De avond is dan ook speciaal voor vrouwen, met Sammy Dirksz van Meesterknecht die de workshop geeft.

Er wordt veel met elkaar gedeeld. Hoe een band te verwisselen, het onderhouden van je ketting, hoe je een kettingbreuk kan oplossen, welk soort banden te gebruiken, maar ook hoe je derailleur makkelijk zelf kan afstellen als hij niet lekker meer schakelt. Lijkt misschien allemaal heel makkelijk allemaal, maar er valt altijd wat te leren! Vieze handen worden niet geschuwd, die hou je bij onderhoud aan de fiets natuurlijk nooit schoon.

Het is een zeer gezellige avond, wat ook precies de insteek is van We Own Yellow: om een leuke manier vrouwen kennis te laten maken met de fiets, of het nou om technische zaken gaat of niet. Wil jij de volgende keer ook bij zo’n workshop aanwezig zijn, kijk dan bij Take the Stage, de organisatie achter alle We Own Yellow activiteiten, om te zien wanneer er iets is.

Beers and Mechanics_5859 Beers and Mechanics_5863 Beers and Mechanics_5868 Beers and Mechanics_5873 Beers and Mechanics_5880 Beers and Mechanics_5895 Beers and Mechanics_5900Beers and Mechanics_5857

Gerelateerd