Ik geef het toe! Op geen van mijn fietsen zit een bel. Afhankelijk van de situatie red ik me er altijd prima mee en bedank ik mijn medeweggebruikers vriendelijk voor het maken van ruimte.

Maar ik betrap mezelf erop dat wanneer ik in een groep fiets ik altijd even een seintje geef aan de persoon die wel een bel op de fiets heeft. En ja, dat is dan toch wel handig, zo’n bel. Maar ik blijf het een lelijk ding vinden.

De Nederlander Mathijs Wagenaar moet dit ook hebben gedacht en is daar mee aan de slag gegaan. Hij heeft de nodige prototypes gemaakt en is uiteindelijk uitgekomen bij een definitieve versie van de ‘Hidemybell’. Hij heeft het project via Kickstarter gelanceerd om via crowdfunding zijn startkapitaal bij elkaar te krijgen. De bel is verwerkt in een out-front mount voor je Garmin of Wahoo Rflkt toestel. Je vervangt je complete mount, voor een ‘Hidemybell’ mount. Hierbij zit er onder het bevestigingmechanisme van de Garmin een bel die op zijn kop hangt. Slim als Mathijs is geweest, heeft hij een viertal gaatjes in de bel gemaakt zodat er geen water in blijft staan. Het totale gewicht van de mount komt op 45 gram en daarmee is hij slechts 19 gram zwaarder dan de reguliere mount.

Wat mij betreft een mooie oplossing om bijna ongezien toch een bel op de fiets te monteren!
Voor € 25,- kan je de bel al in bezit krijgen (als het op te halen streefbedrag wordt gehaald).

Hier kan je de Hidemybell Kickstarter zien.

hidemybell-2 hidemybell-3