De O zit weer in de maand! Iedere fietser in Nederland weet dan hoe laat het is; tijd om al je einde seizoens- en herfstdepressies aan de kant te zetten om fietsen te gaan kijken bij de Bike Motion Benelux fietsbeurs in Utrecht, 21-24 oktober 2016.

Alleen fietsen kijken kan, maar er is meer te doen tijdens de beurs. De awards zijn er weer (zie hieronder), maar er is ook een MTB parcours (ook leuk voor wielrenners ja) inclusief rockgarden en een klim, de ambacht werkplaats, het bikefittinglab en zal er iemand proberen het Zwift non-stop afstandrecord van 1609km tijdens de beurs in 72 uur proberen te verbreken. Wij zijn blij dat we er alleen naar hoeven te kijken!

Ook dit jaar worden dus weer de Bike Motion Awards uitgereikt. De focus ligt hierbij op innovatie. Voorwaarde is wel dat het product niet ouder is dan een jaar en past in een van de 8 categorieën. Wel interessant om te weten is dat merken hun producten kosteloos kunnen inschrijven voor de awards en dat iedereen kan meestemmen.

Zondag 23 oktober zal ook in het teken staan van de officiële Team LottoNL-Jumbo fandag. Hier wordt een extra hal voor geopend en heb je de hele dag de tijd om tussen de renners te begeven en deel te nemen aan activiteiten. Die ochtend zal er ook een toertocht plaatsvinden (65km en 110km) waar alle renners van het team ook deel aan zullen nemen. Alle info en hoe je kan inschrijven zie je hier.

Niet onbelangrijk voor de ware liefhebber is natuurlijk de plattegrond. Hiermee kan je voorafgaand aan je bezoek al goed bekijken welke stands je niet wil missen. Die hieronder is wel wat klein natuurlijk. Voor de PDF van de plattegrond en een lijst met exposanten (en hun standnummer) kijk je hier.

Bikemotion-Benelux-2016-plattegrond

Weet je aan de hand van de lijst en plattegrond precies waar je moet zijn? Prima. Weet je dat niet, dan is het misschien een idee om een van de zes inspiratieroutes te volgen. Denk aan thema’s als ‘koers’, ‘ladies’  en ‘exclusief’. Zo kom je ook weer dingen tegen waar je van te voren niet aan had gedacht.

Maandag is een vakdag en gratis voor mensen die werkzaam zijn in de fietsbranche, maar je moet je wel eerst inschrijven. Die dag zijn consumenten overigens ook welkom. Alle info over de beurs vind je op bikemotionbenelux.nl

WEGGEEFACTIE
Nu zou je ook kaarten kunnen kopen voor de beurs, maar waarom kopen als het ook gratis kan?! We mogen namelijk 5 keer 2 kaarten weggeven zodat je met iemand anders er gratis heen kan (beide meedoen = meer kans!). Daar hoef je maar twee dingen voor te doen; schrijf je in voor onze nieuwsbrief (zie rechtsboven) én laat in een reactie onder dit artikel weten bij welk merk of stand jij zeker even langs gaat tijdens beurs. Je hebt dan tijd tot vrijdagochtend 9.00 uur, daarna maken we de winnaars bekend.