Als je onze Instagram feed een beetje in de gaten hebt gehouden, weet je dat er best wel weer leuke dingen waren te zien op Bike Motion Benelux 2016. We hadden al veel gezien tijdens Eurobike, maar gelukkig raken we nooit uitgekeken op de mooie tweewieler die racefiets heet. Hieronder een overzicht van wat wij de moeite waard vonden te laten zien.

Bianchi-Oltre-XR4-Bikemotion-2016-DSC00221
Bianchi’s Oltre XR4 CV ging er met de award voor beste/mooiste racefiets vandoor. Ze hadden de fiets van Dylan Groenewegen staan met de Nederlandse leeuw erop. En zoals je kan zien zijn spacer aan Dylan niet besteed.

BMC-Bikemotion-2016-DSC00142
BMC pakte niet overdreven groot uit op de beurs, maar hadden wel een paar mooie dingen meegenomen. Wat te denken van deze Timemachine 01 met SRAM eTap. Achter de zadelbuis heb je ruimte om spullen te stoppen, de buizen hebben ruimte voor water en heeft iemand de voorrem al gevonden?
Continental-retro-Bikemotion-2016-DSC00150
Het zal voor sommige bezoekers misschien hartverscheurend zijn geweest om deze doorgezaagde oudjes aan de muur bij Continental te zien. Oudjes, maar met nieuwe banden.
Ekoi-Bikemotion-2016-DSC00218
De rode mannen van Ekoi lokten nogal wisselende reacties uit. Wel opvallend.

Fizik-Luce-Bikemotion-2016-DSC00116
Op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar de ontwikkeling van Fizik’s vrouwenzadel – Luce – is niet over één nacht ijs gegaan. Fizik heeft een naam als het gaat om zadels, maar hun vrouwenzadels leken nog niet zo ver te zijn als die van de heren. Met de Luce is dat veranderd. Drie jaar hebben er aan gewerkt, dus dat belooft wat. Deze uitvoering met carbon rails weegt 175 gram en kost 179 euro.

FSA-Codagex-Bikemotion-2016-DSC00191
Hij was al te zien tijdens Eurobike, de K-Force We schakelgroep van FSA. Nu hadden we ook even tijd voor FSA’s Powerbox. Hun eigen vermogensmeter die ze samen met Power2Max hebben ontwikkeld. Op de foto met carbon armen zal 1250 euro gaan kosten, maar er is er ook als aluminium variant. Die is wat zwaarder, maar ook half zo duur met 650 euro.
Kask-bril-Bikemotion-2016-DSC00189
Kask wil zich vooral concentreren op datgene waar ze goed in zijn (helmen), maar wilden er toch nog iets bij. Brillen zijn dan misschien de meest logische keuze. Het gaat om de Koo. Met 199 euro misschien niet de goedkoopste bril op de markt, maar aardig daarbij is wel dat het om een lens van het renommeerder Zeiss gaat en je standaard twee lenzen erbij krijgt.

Kwaremont-Bikemotion-2016-DSC00087
Wie heeft er nog geen Kwaremont geproefd?

Sarto-Bikemotion-2016-DSC00253-2
Sarto zien we bij de beurzen regelmatig terug en laten iedere keer weer zien gevoel voor detail en stijl te hebben. Zoals deze Ferox.

Time-Fluidity-Bikemotion-2016-DSC00168
Niet typisch Time, dachten we meteen. Het is ook even stil geweest rondom het Franse merk. Na een overname hebben ze hun zaakjes weer op orde. Getuige ook deze Fluidity waarbij het roze en zwart in werkelijkheid beter in balans is dan de foto doet vermoeden.

Vannicholas-Aquilo-2-rood
De Van Nicholas Aquilo SE heeft een mooi rood detail op de bovenbuis. Titanium is niet alleen maar mooi en relaxed. Deze is gemaakt voor het betere racewerk.

VIKS-Velowland-Bikemotion-2016-DSC00129 VIKS-Velowland-Bikemotion-2016-DSC00131
Even wat anders. Zoals bovenstaande twee fietsen van Viks uit Estland. Geen drop-bar, maar misschien is dat nog wel een idee! Een beetje vreemd, maar je blijft er wel naar kijken. 1.100 euro voor een frameset.

White-Industries-Surly-Bikemotion-2016-DSC00147
Ja, deze cranks van White Industries zijn anders met de chroomkleurige armen en zwarte bladen, maar als je goed kijkt zie je nog een andere bijzondere eigenschap. De crankset draagt de naam “VBC”, dat staat voor Variable Bolt Circle, ofwel variabele bout diameter. Zoals je kan zien heeft elke ‘arm’ van het buitenblad een soort van traploze sleuf waaraan je het binnenblad monteert. Geen gedoe meer met verschillende BCD’s dus. De cranks kunnen ook in een 1X setup gebruikt worden. Veelzijdig dus!

XLC-Led-Bikemotion-2016-DSC00099
Ledjes zijn hip dus waarom niet op een fietsdrager? Precies wat XLC gedacht moet hebben bij de Azura Xtra Led. Ziet er strak uit toch?

Bell-Zephyr-Bikemotion-2016-DSC00082 Bell-Zephyr-Bikemotion-2016-DSC00083
De Bell Zephyr helm is al even uit, maar we wilden hem toch nog even laten zien omdat de lijnen mooi uitkomen bij deze uitvoering met geel en zwart. Deze uitvoering met MIPS kost 249 euro.

La-Machine-X-La-Sockeloen-1
Prima samenwerking tussen La Machine en Sockeloen vinden wij!

Ridley-X-Trail-1
De Ridley X-Trail. Gravelracer met de bijzondere Lauf voorvork.