Zijn jullie er ook geweest afgelopen dagen? Bikemotion was er weer in de Jaarbeurs in Utrecht. Lekker fietsen kijken dus! En dat is precies wat wij ook gedaan hebben. Kijk ook nog even op ons Instagram account als jullie hier klaar zijn, daar staat nog veel meer!

Gokiso. Made in Japan!
Deze vonden we in een van pareltjes op de Baum stand. Daar hebben we al vaak fraaie wielen in zien zitten, maar deze Gokiso’s zij waren nieuw voor ons. Ze worden in Japan gemaakt door een firma die normaal alleen lagers voor Rolls-Royce straalmotoren maakt. Dit doen ze erbij. Het voorwiel heeft vier ceramische lagers, het achterwiel liefst zeven. De typische vorm die je ziet is mede om trillingen te absorberen. De velgen komen ook volledig uit eigen huis. Niet het allerlichtste, maar waarschijnlijk wel het meest soepel draaiende setje dat er is. Het kost ook wat, maar dat had je waarschijnlijk al geraden.

Gokiso front hub (baum)Gokiso-front-wheel-(baum)

Nieuwe schoenen van Lake
De MX331 die Coen die eerder testte waren geweldig, maar ook aan de prijs. Eigenlijk voor de downhillers, maar ook prima voor de cross, deze MX223 schoenen.

lake-mx228

Eenzame Italiaan
Hoewel, eenzaam, hij stond naast een Maserati Ghibli, deze Passoni.  Hoe langer je er naar kijkt, hoe fraaier hij wordt. Behalve het stuur dan.

Passoni

Dikke
Niet iets dat normaal gesproken snel bij ons langs zal komen, maar stoer is hij wel, deze legergroene Ritchey Commando met gumwall Surly banden.

Ritchey-Commando

Somec
Zeer Italiaans, deze Somec Magnus, al zal je dat niet zo snel raden aan de hand van de naam en misschien aan de fiets zelf. Wel mooi!

SOMEC-MAGNUS

Mooi rood
Fraai rijtje heeft Trek hier neergezet, met op de voorgrond de nieuwe Madone, dan de Émonda en op de achtergrond de Domane.

TREK

Het is koper dat er blinkt
Geen goud, wel een koperkleurtje bij Wilier. De Superleggera is simpelweg heel erg fraai. Maar niet als je van glimmende dingen of bling bling houd. Wel mooi om naar te kijken!

Wilier-Triestina

Moois uit Canada
Je ziet niet veel en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Het Canadese Argon 18 zie je met de Bora ploeg nog wel eens op tv voorbij komen, maar verder niet veel helaas. Mooi; ze hebben een eigen stuur met modulaire stuurpen, waardoor je een geïntegreerde stuur- en -pen hebt, maar wat makkelijker de juiste lengte van de stuurpen kan instellen. Slim!

Argon18-stuurpenArgon18

Gewoon een rijtje Colnago C60 framesets op een rij

Colnago-C60-framesets

Winter!
Met Mavic kan je mooi de winter door komen met de Ksyrium Pro winterschoenen.

Mavic-Ksyrium-Pro-wintershoes

We hebben ze niet gezien, maar u krijgt nog de groeten van Robert, Alexander en Marcel.

Bianchi-Oltre-XR-LottoCanyon-Aeroad-CF-SLX-Alexander-KristoffGiant-Propel-Marcel-Kittel