Mooi, maar ook bizar is een goede beschrijving voor afgelopen WK Cyclocross in Bieles. Bij de dames was het vooral spannend waarbij Sanne Cant er met de regenboogtrui vandoor ging. Net voor Marianne Vos, die de laatste ronde met kettingproblemen te kampen had.

Het bizarre was er vooral bij de elite heren, waarbij het lekke banden regende bij bijna iedereen. Zo is Lars Boom op een gegeven moment maar gestopt met racen omdat na vijf lekke banden het materiaal op was. Niet dat hij meedeed voor de podium plekken, maar toch.

Mathieu van der Poel ging er bij de start als een speer vandoor. Drie lekke tubes later had Wout van Aert de aansluiting weer gevonden. Daarna ging het weer mis voor Mathieu; weer een lekke tube, maar dit keer moest er nog een heel stuk gefietst worden voordat de fiets gewisseld kon worden. De achterstand die hij toen opliep kon hij niet meer goedmaken waardoor Wout van Aert komend jaar weer met de regenboogtrui gaat rondrijden. Niet dat Mathieu anders zeker gewonnen zou hebben maar de wedstrijd zou wel iets spannender zijn geweest op het einde. Maar dit niet lek rijden van Wout is ook onderdeel van het racen dus Wout en Sanne gefeliciteerd!

Het gevoel van Mathieu zie je in bovenstaande foto. Helaas zijn er nog geen beelden van de heren wedstrijd maar die komt nog.