Mooie en exclusieve kleding, daar houden we van bij Racefietsblog. Black Sheep Cycling is daar een mooi voorbeeld van. Black Sheep Cycling is een merk uit Brisbane, Australië. Ze houden het merk exclusief door geen grote oplages te produceren. Elke drie maand presenteert the Black Sheep een limited edition kledingset dat erg snel uitverkoopt. Naast de limited collectie hebben ze nog twee collecties: de Essentials en de Elements.

Afgelopen week is er weer een nieuwe Limited kledingset gelanceerd. Momenteel zijn er nog een aantal sets beschikbaar, maar wees er snel bij want de helft van de collectie is al uitverkocht. Om een beeld te geven wat je kan verwachten, hieronder een aantal foto’s van de ‘Old vs. New’ Limited collectie. Zowel voor de dames en heren hebben ze twee kledingsets in twee kleurstellingen. Voor de mannen in de kleuren rood en blauw (Max), of geel en groen (Haas). De dames kunnen kiezen uit een paars/roze (Nicolette) of een (aqua)blauw/witte kledingset (Jessica). Het verschil tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ is het motief van de broek. De new kledingset heeft een bib met een vrij drukke print, in tegenstelling tot de old kledingset waarbij de bib een egale kleur heeft. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar laatstgenoemde. Bij de dames zit het verschil tussen de print niet in de bib maar in de jersey.

Een limited edition set gaat over de virtuele toonbank voor $ 310,-. Dit komt omgerekend neer op ongeveer € 262,- voor een bibshort en jersey. Waar normaal exclusiviteit veel geld kost, vind ik deze prijs best betaalbaar, al blijft het veel geld. Over de kwaliteit kan ik niets zeggen, maar het ziet er uit als doordachte en goed gefabriceerde kleding.

De andere items op de site van the Black Sheep kan je wat rustiger over nadenken. Dit heeft geen beperkte oplage en kan het hele jaar door besteld worden. De Essentials collectie bestaat uit een aantal effen shirts met chique kleuren. Niet de standaard hippe en felle kleuren, maar egaal en tijdloos. Dit is ook van toepassing op de bibs. Verkrijgbaar in twee egale kleuren, donkerblauw en zwart. Ook voor de dames, waarbij onder andere de bretels zijn aangepast zodat pasvorm en draagcomfort optimaal is. Qua prijzen vragen ze ook voor de reguliere collectie niet de hoofdprijs. De shirts zijn verkrijgbaar vanaf $ 140,-, wat omgerekend zo’n € 119,- is. Een bib start vanaf $ 170,- en dat is ongeveer € 144,-.
Voor de mannen hebben ze, in dezelfde kleuren, een tweetal lange broeken met een bovenstuk eraan vast. Geen bretels, maar een body met rits, voorzien van een thermo laag en reflecterende materialen.

Black Sheep Essentials – Euro Collection – Navy

Black Sheep Essentials – Euro Collection – Women’s Pink
In de webshop vind je ook de Elements. De collectie die je, zoals de naam het al zegt, beschermt bij je strijd tegen de elementen. Hierbij gaat het om een wind en waterdicht vest, het Subzero vest, gemaakt voor temperaturen van 0 tot 15 graden. Het Subzero jacket heeft dezelfde eigenschappen, maar dan met lange mouwen. Hierdoor is deze meer geschikt voor de koudere temperaturen tot 5 graden. Onder het kopje Apparal zijn er nog de nodige accessoires te vinden die je outfit compleet maken. Zo hebben ze er verschillende sokken en arm en beenstukken, die allemaal te matchen zijn met kledingsets van the Black Sheep.

Black Sheep Navy Thermal Bib Tights

Jessica

Nicolette

Haas

Max
Meer info en prijzen vind je op de site van the Black Sheep