BikeMotion is al even achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat wij er ook klaar mee zijn; BMC had bijvoorbeeld de nieuwe SLR01 Teammachine staan

Het rood-zwarte gekleurde BMC uit Zwitserland is geen onbekende voor gemiddelde fietser. Ze hebben als enige merk een eigen team in de ProTour en hoewel 2013 misschien niet hun beste seizoen ooit is hebben ze wel al een aardige palmares in korte tijd weten op te bouwen. Hun fietsen zijn eigenlijk net zo herkenbaar als de outfit van het team door hun typische ontwerp. Onze eerste indruk is technisch. Scherpe lijnen, weinig poespas, snelle fietsen. Dit lijkt ook wel goed te kloppen met de manier waarop ze werken en misschien verwacht je dat ook wel van een Zwitsers bedrijf. Over één ding kunnen we het denk ik wel eens zijn, you hate it or you love it, er is geen middenweg. We zien in ieder geval nog maar weinig op de Nederlandse wegen.

Voor het nieuwe jaar hebben ze hun bestaande topfiets voor in de bergen nog verder proberen te verbeteren; de nieuwe SLR01 Teammachine. Die hebben ze niet alleen een ander kleurtje gegeven, maar ze hebben het grondig aangepakt. De fiets moet nóg stijver en nóg lichter zijn dan zijn voorganger. Dit hebben ze proberen te bewerkstelligen door de ACE (Accelerated Composites Evolution, jaja) technologie waarbij rekening wordt gehouden met alle factoren die belangrijk zijn. Uiteindelijk zijn er meer dan 34.000 modellen doorberekend op zoek naar de ideale combinatie van stijfheid, gewicht, geometrie, carbon-samenstelling, comfort, stuureigenschappen, etc. Daaruit is dus deze nieuwe Teammachine voortgekomen. Kan het dan nog wel beter eigenlijk?

 

bmc-stand bmc-alpenchallenge-ac01 bmc-teammachine4-slr01 bmc-teammachine-slr01 bmc-teammachine2-slr01 bmc-timemachine