Tweehonderdnegentig kilometer op een dag. Klinkt als een klassieker waar enkel de profs zich aan wagen, maar niets is minder waar. Een groep wielergekken gaat op 10 november van Amsterdam naar Bonn fietsen. Niet alleen omdat ze het leuk vinden, maar om aandacht en geld te genereren voor de stichting ‘Gofossilfree’.

Op 10 november is in Bonn namelijk de COP23, een conventie waarbij de politiek gaat praten over de klimaatveranderingen. De klimaatverandering is de laatste jaren een hot item en het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijk punt als het om deze verandering gaat. Doel van Gofossilfree is de maatschappij te beïnvloeden om geen geld meer te steken in bedrijven die actief zijn in de fossiele industrie. Dit gebruik gaat namelijk ten koste van onze planeet, waar we allemaal nog graag lang op willen blijven rondfietsen.

Samen met enkele jongens van Patagonia fietst o.a. Laurens ten Dam, maar ook Jon Woodroof van Amsterdam naar Bonn, om op deze conventie aandacht te schenken aan dit probleem. Daarnaast proberen ze via crowdfunding geld op te halen voor Gofossilfree, zodat ze het gebruik van schone brandstoffen kunnen stimuleren. Uiteraard gaat dit alles op een milieuvriendelijke manier. Fietsen is immers de meest schone vorm van vervoer en als het meezit zal ook de volgauto een milieuvriendelijke auto zijn die met de energie van zon en wind kan worden opgeladen.

Als je ook wil bijdragen aan het goede doel kan dat hier.

Meer info vind je op de Facebookpagina van Bonn or Bust

Gerelateerd

Tags: