Komende zondag, 7 juni, is het dan eindelijk zover. Sir Bradley Wiggins gaat dan zijn poging doen om het werelduurrecord op zijn naam te zetten. Hij wil het niet alleen verbeteren, hij wil het verpulveren. Zijn doel is om in een uur tijd 55.250 kilometer af te leggen. Dat is ruim twee kilometer meer dan het huidige record van Alex Dowsett (52.937 km/h). Daarnaast heeft Sir Bradley Wiggins al aangegeven in een interview dat hij hoopt dat Tony Martin en Fabian Cancellara niet achterblijven in een poging het record te verbreken.

Na zijn poging om Parijs – Roubaix te winnen afgelopen april stopte Wiggo bij team Sky en ging fietsen voor zijn eigen Team Wiggins. Samen met dat team heeft hij zich sindsdien alleen maar gefocust op het werelduurrecord. Qua sponsoring is er nauwelijks iets veranderd. Het team van Wiggins wordt nog steeds gesponsord door Pinarello, Rapha, Sky en Jaguar. Enige verschil is de kleuren van de kleding en het feit dat ze met SRAM schakelen en remmen i.p.v. Shimano bij Team Sky.

Wil je de recordpoging vanaf nu op de voet volgen kan dit via #MYHOUR op de bekende social media kanalen. Daarnaast heeft Rapha een eigen #MYHOUR webpagina met daarop de uitdaging om zondag je eigen uurrecord te fietsen. Ook bied het de mogelijkheid om met een Rapha Cycle Club samen het uurrecord live te volgen in een van de winkels wereldwijd.

Komende zondag tussen 18:00 en 20:00 uur kan je zijn poging live volgen via o.a. het youtube kanaal van Skysports.

Bradley Wiggins' Pinarello Bolide for the hour record