Zowel Brooks als Vans hebben iets te vieren. De een gaat al 150 jaar mee, de ander 50. Reden voor een feestje dus, maar dan in de vorm van een zadel, schoenen en een tas.

Het gaat om de Brooks x Vault by Vans Limited Edition collectie. De collectie omvat de Classic Slip-On en Sk8-Hi sneakers van Vans, de Brooks Barbican schoudertas en Brooks Swift zadel. Het omvat natuurlijk wel wat meer dan een paar producten die goed bij elkaar passen. Ze hebben ontwerper Taka Hayashi, die zelf ook fietst, gevraagd er zijn draai aan te geven. Het resultaat is uniek. Eigentijdse producten met een klassiek laagje door de bruine kleur van het leer. Vooral bij het zadel is goed te zien dat het om fraai werk gaat. Het is laser etched en Hayashi heeft zich o.a. door het zadel zelf laten inspireren door het symbool voor swift terug te laten komen in het ontwerp. Dat zie je ook terug bij de andere producten, maar dan net even anders.

Allemaal misschien niet direct iets voor je trainingsrondjes, maar waarmee je jezelf wel als fietser kan onderscheiden van de massa. De Classic Slip-On zijn te bestellen voor € 180,-, de Sk8-Hi’s voor € 190,-, de Brooks Barbican schoudertas voor € 320,- en het Swift zadel voor € 200,-. Via Brooks, maar ze zouden te koop moeten zijn bij een aantal fietsenwinkels.

Brooks-Swift-Vans-Ltd-Ed-top-view Brooks Swift Vans Ltd Ed HD6A4131 copy Brooks-Vans-Vault

Gerelateerd

Tags: