Brooks staat vooral bekend als een merk om op te zitten en niet zo zeer om te dragen. Toch wordt dat binnenkort beter mogelijk, met de onlangs gepresenteerde helmen van Brooks. Dat de zadelfabrikant al langer meer is dan alleen zadels, is duidelijk op te maken uit het uitgebreide assortiment van tassen en accessoires. Ook een helm zat al in het assortiment, maar deze inklapbare variant was alleen bedoeld voor de stijlbewuste stadsfietser.

Nu presenteert Brooks twee nieuwe helmen, de Island en de Harrier. De Island is wederom voor de stadsfietsers dus die laten we hier even buiten beschouwing. De Harrier daarentegen is gemaakt voor de sportieve fietser. Het uiterlijk van de helm is net eventjes anders dan andere helmen en daarmee een leuke toevoeging op de markt. De helm, met slechts vier grote sleuven, zit een beetje tussen retro en modern in. Wat natuurlijk aansluit bij een merk als Brooks dat kan teren op een rijke geschiedenis, maar ook vooruit blijft kijken met bijvoorbeeld de Cambium-serie zadels.

De Harrier helmen zullen verkrijgbaar zijn in vier kleuren en twee maten. De uiteindelijke versies worden op de Eurobike gepresenteerd. Voor nu zijn er alleen pre-release modellen verkrijgbaar. Deze modellen zijn in beperkte oplage verkrijgbaar en zullen uniek zijn met een serienummer en aan de voorkant een koperen rivet, verwijzend naar de klinknagels in de zadels van het merk. Deze pre-release modellen zijn alleen verkrijgbaar op Triboom. Triboom is het online platform van Brooks waar nieuwe producten worden gepresenteerd en waar je unieke versies van producten kunt kopen. Tevens kan je er als klant je verhaal, mening of suggesties over alle producten van Brooks kwijt.

De pre-release variant van de Harrier helm kost £160.00. De gewone versie zal £150.00 kosten.

brooks-harrier3 brooks-harrier2

 

Gerelateerd

Tags: