Goedkoop is duurkoop. Dit gaat in lang niet alle gevallen op maar het B’twin regenjack komt er toch dicht bij in de buurt.

Dit regenjack van de Decathlon is speciaal gemaakt voor de wielrenner. Het is gemaakt van dik en stug plastic. De sluiting is van klittenband welke moeilijk netjes recht te sluiten is. Zeker tijdens het fietsen. Tijdens het fietsen in de regen blijkt het de regen wel te weerstaan en door de lage achterkant (mocht iets lager) blijven de billen redelijk droog. Door de dikte van het plastic is het niet handig om het geheel op te vouwen en mee te nemen. Als ik al het eten, reservebanden, sleutels, telefoon, etc, in de achterzakjes heb gestopt past de klomp plastic er gewoon niet meer bij. In de praktijk betekent dit dat ik het regenjack nooit bij me heb. Alleen als het al regent bij vertrek twijfel ik of het aan moet trekken, maar omdat ik weet dat als het droog wordt, ik het opgevouwen plastic niet kwijt kan neem ik het zelfs dan niet mee. Ik heb het welgeteld 1 keer gebruikt.

Ondanks dat de prijs maar € 15,- is, blijft dit toch veel voor een wegwerp regenjasje.

Wat gebruiken jullie als regenjack? Laat het me weten in de reacties.

Gerelateerd