Campagnolo heeft de mechanische 11-speed groepen voor 2015 gepresenteerd, we waren er niet bij, maaren hebben toch wat mooie plaatjes. Technisch hebben ze de 11-speed groepen doorontwikkeld met nieuwe features met veel carbon. Zo is de achterderailleur gemaakt dat de ketting aan de onderkant dichter bij de cassette blijft. Hierdoor gaat het schakelen nog preciezer. Ook de voorderailleur is vernieuwd. Misschien viel je al iets op aan de afbeelding van de crankset maar die heeft nu 4 armen in plaats van 5 armen.

Ook zijn er bredere Bora velgen getoond, omdat de trend naar het rijden met bredere banden (25mm of zelfs 28mm) lijkt door te zetten.

Natuurlijk vraag je je soms wel af waarom het nog beter moet want een Super Record schakelt toch al übergoed?…, maar de concurrentie staat ook niet stil en voor je het weet loop je weer ver achter. Vandaar. Verder valt op dat er nog geen hydraulische remmen zijn bij Campagnolo en die lijken er ook nog niet 123 aan te komen. Enkele plaatjes van de toch wel mooie topgroep:

campagnolo-2015-crank campagnolo-2015-rem campagnolo-2015-derailleur campagnolo-shifters