Je koffieritje wordt net even wat beter, wanneer je je espresso uit deze Campagnolo kopjes kan drinken. Ze zijn niet het eerste merk uit de fietsindustrie dat eigen koffiekopjes heeft. Als ik alle mooie en gave koffie-accessoires van wielermerken in de kast zou zetten is mijn keuken te klein. Neemt niet weg dat ook dit setje weer een mooi collectors item is voor de koffiedrinkende liefhebbers van Campagnolo.

Een kop en schotel
Een set Campagnolo espresso cups bestaat uit twee kopjes met bijpassende schotels. De set is verkrijgbaar in het wit of in het blauw. De witte uitvoering vind ik persoonlijk erg chique. De kop en schotel zijn volledig wit, met de regenboogstrepen als detail. Naast de regenboogstrepen staat het logo van Campagnolo één keer op de schotel en twee keer op het kopje. Het logo aan de binnenkant van het kopje wordt pas zichtbaar als de koffie op is.

Het verschil met de blauwe uitvoering is dat deze laatste geen regenboogstrepen heeft. De kleur blauw is terug te vinden op de buitenkant van het kopje en de bovenkant van de schotel. De plek waar het kopje komt te staan is wit, waar het logo in het midden wel de blauwe kleur heeft. Op de blauwe schotel staat ook in de blauwe rand nog een Campagnolo logo.

Een set, bestaande uit twee kopjes en twee schotels kost € 24,90. De porseleinen set is gemaakt in Italië en is vaatwasser bestendig (ook wel handig om te weten).

Meer info via de site van Campagnolo.