Van buiten lijkt het misschien allemaal traditioneel, maar ook bij Campagnolo staat de ontwikkeling verre van stil. Eerder dit jaar was er de nieuwe aluminiumn Shamal Ultra wielset, nu de extra luxe Shamal Mille.

De Shamal gaat alweer een jaar of 20 mee. Een beetje kenner doet de chroomkleurige velgen van destijds het water in de mond lopen. Je zou geen overtreffende trap van ‘Ultra’ verwachten, maar bij Campagnolo is dat ‘Mille’. De Ultra uitvoering van de Shamal heeft de type aanduiding ‘C17′ meegekregen, dat aangeeft dat de velg breder is geworden. De trend van gebruik van bredere banden van 25 en 28mm vraagt ook om bredere velgen. Enerzijds vanwege de rolweerstand en comfort, maar met een bredere velg voorkom je ook dat de band (veel) breder is dat de veld wat goed moet zijn voor de aerodynamica. De Shamal Mille is er daarom nu ook in C17 uitvoering (i.p.v. de smallere C15).

Het verschil met de Ultra zit hem in het remoppervlak. Er is een ceramische coating toegepast die het remmen in alle omstandigheden beter moet maken. Oók als het nat is. Een mooie bijkomstigheid is dat die laag zwart is en daardoor het hele wiel zwart. Je moet twee keer kijken of je niet met carbon te maken hebt. Een set weegt 1459 gram en dat is netjes voor een aluminium wielset.

De set zal ook beschikbaar zijn met Campagnolo’s 2-Way fit systeem waardoor er ook tubeless banden gebruikt kunnen worden. Verder USB Ceramische lager en hun bekende G3 spaakpatroon in het achterwiel.

Campagnolo-SHAMAL-mille-C17-2017-02 Campagnolo-SHAMAL-mille-C17-2017-03 Campagnolo-SHAMAL-mille-C17-2017-04Campagnolo-SHAMAL-mille-C17-2017-05

Gerelateerd