De introductie van de Inflite CF SLX stond niet op zichzelf. Niemand minder dan Mathieu van der Poel ging er bij de profs op rijden. Een topmodel dus die de toon heeft gezet.

Het eerste model heeft zich bewezen al zullen de benen van Van Der Poel er ook aan bijgedragen hebben. De Inflite CF SLX deed menig wenkbrauw fronsen bij het eerste aanzicht door de ‘rare’ kronkel in de bovenbuis. Die bleek er niet zomaar in te zitten, maar is er om het schouderen aangenamer te maken. Maar het ging vooralsnog alleen om het topmodel en deze week heeft Canyon de Inflite-familie uitgebreid zodat ook de beperktere budgetten ermee uit de voeten kunnen.

‘Onder’ het topmodel CF SLX is er nu ook de CF SL en de aluminium AL SLX. Tevens is de CF SL er ook als frameset. Ze hebben allemaal dezelfde geometrie en bijkomende eigenschappen van de CF SLX. Dus lekker wendbaar dankzij de korte achterburg en stuurpen. Alle modellen hebben dezelfde Canyon One One Four Inflite CF Disc carbon voorvork. Goed om te zien is dat Canyon weer wat meer met kleuren durft te werken. Zwart en grijs is ook nog steeds, maar rood, geel en lichtblauw fleuren de boel een beetje op.

Zoals bekend van Canyon hebben ze van elke frame verschillend uitgeruste versies. Ze verschillen dan in groep en wielen, maar ook in een 1x of 2x setup. Een complete Inflite AL SLX is er al vanaf € 1.399,- tot aan het € 4.599,- voor de CF SLX 9.0 Race. Het CF SL frameset kost € 1.599,-. Hieronder een aantal van de nieuwe modellen. Alle info is te vinden bij Canyon.

Gerelateerd