Een onderwerp waar nog voorlopig nog lang over gediscussieerd zal worden, maar waarvan eigenlijk iedereen al weet dat het niet tegen te houden is: schijfremmen. Dat Canyon er vertrouwen in heeft, laten ze zien door al hun racers voor 2017 uit te rusten met schijfremmen.

Dat wil nog niet zeggen dat ze al hun fietsen met velgremmen de deur uit hebben gedaan, maar je kan nu altijd beide kanten op, en dat is vooralsnog redelijk uniek. Zowel de Ultimate, Endurace en Aeroad zijn er nu zowel met velg- als schijfremmen. Een fiets die voor velgremmen is gemaakt tover je niet zomaar om naar schijfremmen. Omdat er bij het remmen dan krachten op andere plekken van het frame komen te staan, moet er e.e.a. aangepast worden aan de voor- en achtervork. Daar gaat dus ook weer een ontwikkel- en testproces aan vooraf. Een reden waarom veel merken, natuurlijk ook gezien de onzekerheid rondom het gebruik van schijfremmen in profpeloton, zich hier nog niet helemaal aan durven te wagen.

Canyon durft dat dus wel, zo blijkt. De toplijn van de Endurace, de CF SLX, die we onlangs nog hebben getest is er zelfs enkel met schijfremmen. De Aeroad CF SLX, Ultimate CF SLX, Ultimate CF SL, Endurace CF SLX en Endurace CF SLX zijn volledig nieuw. De Ultimate en Aeroad zijn ook de fietsen waar Katusha en Movistar over het algemeen op rijden dus die lijken klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We zijn benieuwd of ze er ook mee gaan rijden in de koers.

De disc-uitvoering van de Ultimate CF SL is er vanaf € 2.099,-, de Ultimate CF SLX Disc vanaf € 4.199,-. De Aeroad CF SLX Disc is er vanaf € 4.199,-. De Endurace CF SL Disc is er vanaf € 1.999,- en de Endurace CF SLX Disc vanaf € 4.299,-

Weten jullie al of je volgende fiets een met velg- of schijfremmen gaat worden?

CANYON-ultimate-cf-sl-disc-9-di2 CANYON-ultimate-cf-sl-disc-9-wmn

Canyon Endurace CF SLX Disc
CANYON-endurace-cf-slx-disc-8-di2 CANYON-endurace-cf-slx-disc-8-di2-wmn CANYON-endurace-cf-sl-disc-9-wmn

Canyon Aeroad CF SLX Disc
CANYON-aeroad-cf-slx-disc-8 CANYON-aeroad-cf-slx-disc-8-di2 CANYON-aeroad-cf-slx-disc-8-di2-wmn