En daarmee hebben ze dus de primeur! Als eerste merk richten ze een professionele ploeg op die zich volledig focust op eRacing. De digitale koersen via Zwift zijn enorm populair, zeker sinds de komst van de KISS Community League die op Zwift plaats heeft. Deze competitie werd gewonnen door het Canyon ZCC team. Zes van de tien renners van het team hebben daarna deelgenomen aan de KISS Super League waarbij ze hebben gekoerst tegen continentale en pro-continentale ploegen.

eRacing
Het begrip eRacing groeit erg hard en daarmee ook de publiciteit. Naast de online media aandacht werd het Brits kampioenschap zelfs live op TV uitgezonden. Canyon ZCC’s James Phillips werd daarbij tweede. Tijdens de proloog van de Giro van dit jaar waren er beelden van verschillende renners die de verkenning van het parcours via Zwift hebben gereden. Ook voor de thuisgebruikers van Zwift was het mogelijk om deze proloog te rijden.

Het Canyon ZCC team bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen. Bij de mannen rijdt Belgisch kampioen Lionel Vujasin en bij de vrouwen zijn Kristin Falck (NOR) en Eva Buchholz (DUI) beiden kampioen van hun land. Ze rijden op een Canyon Aeroad CF SL en maken gebruik van een complete Wahoo setup. De professionaliteit van de ploeg wordt extra onderstreept door het feit dat ze koersen met oortjes en worden aangestuurd door een ploegleider.

Het outfit van de ploeg is een opvallende verschijning met blauw, roze en oranje bliksemschichten. Naar eigen zeggen komt de inspiratie voor het design uit de rave periode uit de jaren negentig. Tegendraads en vrij, wat een prima metafoor is voor de nog jonge eRacing discipline. Samen met de ploeg wil Canyon de eRacing discipline laten groeien. Daarbij zijn ze momenteel bijvoorbeeld bezig om hun eigen frames zo te ontwikkelen dat ze compatible zijn met indoor trainers.