Als er een merk is dat de laatste jaren enorm gegroeid is, dan is het wel Canyon. Meerdere ploegen in het profpeloton rijden er inmiddels op, en ook de evolutie van de schijfremmen is er een waar Canyon goed in meegaat. Naast de schijfremmen heeft Canyon zich de laatste tijd achter de schermen druk bezig gehouden met het opzetten van een vernieuwde dameslijn.

Voor heren is er altijd genoeg keus uit verschillende modellen. Voor dames is de keus vaak een stuk beperkter als het aankomt op verschillende modellen. Als je er vanuit gaat dat de geometrie leidend is voor de aanschaf van een fiets, blijft er voor dames vaak weinig te kiezen over. Canyon had afgelopen jaren al een aantal damesmodellen in het assortiment, echter was hiervoor de geometrie hetzelfde als bij de heren. Enkel de kleurstelling was hierbij anders. Daar komt dus vanaf nu verandering in. Canyon heeft een gehele damesgeometrie ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de gemiddelde maten van een vrouw. Waar bij de heren de gemiddelde fietser uitkomt bij een maat M frame, is dit bij de dames maat XS. Bij de nieuwe dameslijn biedt Canyon fietsen voor alle dames met een minimale lengte van 1.52m. Ze hebben hiervoor de maten XXXS en XXS toegevoegd aan het arsenaal. Om het gedrag van de fiets en de geometrie kloppend te maken zijn de twee kleinste maten gebouwd rondom 650B wielen. De gehele serie damesfietsen is uitgerust met 12 mm steekassen en voorzien van flat-mount disc-brakes.

Voor de dames is er nu de keus uit 10 verschillende modellen, met allen hun eigen eigenschappen. Het instapmodel, de Endurace WMN AL disc, kost € 1499,-. Het topmodel, de Ultimate WMN CF SLX disc 9.0 team CSR, gaat over de toonbank voor € 6199,-. Hiervoor krijg je dan de teamuitvoering, inclusief SRAM RED eTap en Reynolds assault wielset.

Canyon Endurace WMN AL disc:

Canyon Endurace WMN CF SL disc:

De Canyon Ultimate WMN CF SLX disc:

Op onderstaande foto is het verschil tussen de maten goed zichtbaar:

Voor meer informatie over alle modellen en prijzen, Canyon

Gerelateerd