Het vrouwenpeloton is een nieuw wielerteam rijker per januari 2016: Canyon Sram Racing. Zij gaan rijden in de UCI Women’s WorldTour.

Ronny Lauke wordt de Team manager. Hij was al onderdeel van Velocio SRAM afgelopen jaar en heeft een verleden als baanrenner. Dit team dat eigenlijk eind van dit jaar zou stoppen, krijgt nu dus Canyon als sponsor en kan in een licht gewijzigde vorm lekker door gaan. Het team zal verder bestaan uit de volgende rensters:

Alena Amialiusik (Wit Rusland)
Hannah Barnes (Groot Brittanië)
Lisa Brennauer (Duitsland)
Elena Cecchini (Italië)
Tiffany Cromwell (Australië)
Barbara Guarischi (Italië)
Mieke Kröger (Duitsland)
Alexis Ryan (VS)
Trixi Worrack (Duitsland)

De rensters (de meeste dan) wonnen afgelopen jaar met Velocio SRAM goud op het WK tijdrijden voor teams. Misschien kennen jullie Lisa Brennauer nog die onder andere afgelopen jaar de Boels Rental Ladies Tour op haar naam schreef en brons won op het WK tijdrijden. Een andere renster is Alena Amialiusik, winnaar van goud op de Europese Spelen 2015 wegwedstrijd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is een mooie groep rensters en dat belooft wat voor het team dat naast hoofdsponsors Canyon en SRAM ook Rapha, Zipp, Oakley en Giro (om er een paar te noemen) aan zich heeft weten te binden.

Wat wij het belangrijkste vinden is natuurlijk op welke fiets ze gaan rijden. Dat wordt de Canyon Ultimate CF SLX WMN met de elektronische, en draadloze, SRAM Red eTap groep en Zipp wielen. Het design van de fiets is nog niet helemaal bekend, maar het is te verwachten dat het een donkere stoere racefiets wordt in de stijl van de website van het team. Misschien wel een beetje als de Canyon WMN die we al op Eurobike zagen en die zag er niet verkeerd uit! Dan moet er alleen nog een beetje Rapha groen bij. Tijdens de tijdritten rijden ze op de Speedmax CF SLX.

Website van WMNCycling

Gerelateerd

Tags: