Wat is er aan de hand bij Canyon? Ze hebben een gelimiteerde racefiets ter gelegenheid van de Tour de France. De fiets heeft als thema; Kraftwerk. Juist, die techno-pop band die iedereen nog wel kent van het album Autobahn. De oprichter van de band, Ralf Hütter heeft ook een passie voor fietsen. Daarbij komt Kraftwerk uit Düsseldorf en dat is nou net de startplaats van de Tour. Daarmee is het cirkeltje rond.

De racefiets die Canyon hiervoor heeft gekozen is de Ultimate CF SLX. Er worden maar 21 stuks van deze speciale editie gemaakt en uitgevoerd in een speciaal Kraftwerk design dat volgens mij erg gaaf is geworden.

De racefiets is als volgt opgebouwd:
– Ultimate CF SLX Kraftwerk
– Sram eTap groepset
– ZIPP 303 Firecrest wielen

Om het design op de fiets te krijgen zijn alle reflecterende strepen er met de hand op aangebracht. Dat duurde zo’n 7 uur per frame. En dan de prijs. € 10.000,- kost deze fiets en hij is vanaf maandag 3 juli vanaf 12:00 te bestellen op de Canyon site. Bijzonder is hij zeker!

Mocht je Kraftwerk toch niet kennen, zoek dan maar even online op “Das Model” of “Autobahn” waarschijnlijk krijg je dan een aha-erlebnis (om maar in het Duits te blijven).