Het begon eigenlijk allemaal bij die Milaan-Sanremo een paar jaar terug waarbij het weer ouderwets van zich liet horen. Het was ook de introductie van de Gabba. De jersey van Castelli, gemaakt voor nat en guur weer zodat je geen extra jas hoeft te dragen om warm genoeg te blijven. Er is ook al een Gabba 2 van uit gekomen en het shirt is populair gebleken. Onze Coen testte al eerder de Gabba WS Jersey, naar alle tevredenheid overigens.

De Gabba mag met recht een ‘game changer’ genoemd worden. Veel andere merken hebben inmiddels ook een zelfde soort jersey in hun collectie. Zoals gezegd is de Gabba voor koud en nat weer. Dan kan je nog steeds voor een keuze komen te staan wanneer het wel nat is, maar niet heel erg koud. Dat signaal kreeg Castelli ook van de profs van Cannondale en ze zijn daarmee aan de slag gegaan. Et voila, de Perfetto Light jersey is daar. Dezelfde bescherming als de Gabba, maar met meer ademend vermogen voor warmer weer.

De Perfetto heeft dezelfde pasvorm als de Gabba en zit dus ook strak om het lichaam. Het heeft winddicht en waterafstotend Windstopper materiaal op de voorkant, schouders en mouwen dat 25% lichter is dan het materiaal dat bij de Gabba gebruikt wordt. De rug heeft Castelli’s eigen waterafstotend Nano-light materiaal. In tegenstelling tot de bekendere Nano Flex stof heeft deze geen fleece aan de binnenkant. Ook winddicht dus, de Perfetto, maar ademend genoeg om te voorkomen dat je lichaam snel oververhit raakt. Daarmee zou de jersey dus beter geschikt zijn om mee te fietsen bij hogere temperaturen dan waarvoor de Gabba geschikt is.

De Perfetto is voortgekomen uit wensen van de profs maar dat betekent niet dat hij ook alleen voor profs geschikt is, zoals we bijvoorbeeld wel zagen bij een aantal items van Castelli’s crosscollectie.

De jersey heeft 3 achterzakken en extra lange achterflap voor extra bescherming. Op de foto’s van de felgele versie is dat de gele flap waardoor het net lijkt alsof de jersey te kort is. De jersey is er naast geel ook in zwart, rood, groen en blauw. Verder een rits over de hele lengte en reflecterende details voor de zichtbaarheid. De adviesprijs is EUR 150.

www.castelli-cycling.com

Castelli-Perfetto-jersey-05 Castelli-Perfetto-jersey-06

Castelli-Perfetto-jersey-04 Castelli-Perfetto-jersey-03 Castelli-Perfetto-jersey-02

Gerelateerd